Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kontinen jälleen sankarina - Suomi nousi ykkösryhmään

Henri Kontinen otti ratkaisevan voiton, kun Suomi kukisti Kyproksen tenniksen Davis Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmän 3. kierroksen ottelussa. Kontinen voitti Photos Kalliasin 6-0, 7-5, 6-0. Suomi voitti Kyproksen 3-2 ja nousi ensi vuodeksi I ryhmään.

urheilu

Kontinen otti ratkaisevan voiton myös heinäkuussa, kun Suomi kukisti Monacon.

Marcos Baghdatisin voitettua Jarkko Niemisen ratkaisun avaimet siirtyivät 19-vuotiaalle Henri Kontiselle. Hienon junioriuran pelanneen Kontisen ATP-ranking on tällä hetkellä 620. Kyproksen 25-vuotias Photos Kallias on maailmanlistalla sijalla 475.

Kontisen hyvät syötöt, mainiot suoritukset verkolla, taitavat pysäytyslyönnit sekä terävät kämmenlyönnit olivat liikaa Kalliasille.

Kalliasin ensimmäistä syöttövuoroa pelattiin todella pitkään. Kontinen mursi lopulta hienon pallorallin jälkeen. Useampi syöttövuoro avauserässä oli pitkä, mutta suomalainen käänsi ne kaikki edukseen ja voitti avauserän 6-0.

Toinen erä eteni tasaisempana. Vasenkätinen Kallias paransi peliään. Molemmat pitivät syöttönsä erän loppuhetkille asti. Kontisella oli yksi eräpallo Kalliasin syöttäessä tilanteessa 4-5.

Kallias selvisi vielä siitä, mutta seuraavassa kyproslaisen syöttövuorossa Kontinen hankki kolme eräpalloa. Niistä viimeisessä Kallias teki kaksoisvirheen. Näin toinen erä Kontiselle 7-5.

Kolmannessa erässä Kontinen ei antanut Kalliasille enää mitään mahdollisuuksia vaan vei erän puhtaasti 6-0.

- Kyllä voi sanoa, että tämä oli yksi elämäni otteluista, Kontinen totesi.

Kontisen pelaamisessa näkyi suuri itseluottamus, vaikka panokset olivat kovat.

- Se tulee samanlaisten otteluiden pelaamisesta aikaisemmin. Olen kaksi kertaa aikaisemminkin ollut samassa tilanteessa. On helppo lähteä pelaamaan, kun on koko tiimi takana, Kontinen sanoi.

- Oli hyvä tunne kun sain murron ensimmäisessä ja kolmannessa erässä heti alussa. Pystyin pelaamaan vähän vapautuneemmin ja kokeilemaan sellaisia lyöntejä, mitä en olisi ehkä tiukassa paikassa kokeillut, Kontinen totesi.

- Pyrin pelaamaan aggressiivisesti. Omissa syöttövuoroissa se onnistui hyvillä syötöillä ja hänen syöttövuoroissaan pyrin painostamaan hänen kakkossyöttöään.

Suomi nousee ensi vuodeksi Eurooppa-Afrikan I ryhmään ja vastukset kovenevat.

Kontisen ohjelma jatkuu tiiviinä.

- Huomenna aamulla aikaisin lähden Ruotsiin ja siellä on taas seuraava turnaus.

Lähteet: YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat