1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Lepistö luisteli SM-kultaa, Korpi toinen

Taitoluistelija Laura Lepistö voitti Jyväskylässä uransa toisen SM-kullan pistein 167,79, vaikka ei yltänytkään vapaaohjelmassaan omalle tasolleen. Lyhytohjelmassa hankittu etumatka riitti kuitenkin mestaruuteen ennen Kiira Korpea, joka oli vapaaohjelman paras. Pronssia otti Susanna Pöykiö.

- Keskittymiseni oli tänään ihan väärissä asioissa. Onneksi muutama hyvä hyppy tuli tehtyä, mutta en ollut oikein omassa kuplassani. Olen hyvässä kunnossa, mutta ehkä nyt on vain levon aika. EM-kisoihin en lähde mestarin paineet niskassani, vaan lähden tavoittelemaan vain olympiapaikkaa ja hyviä suorituksia, Lepistö sanoi.

Kiira Korpi pystyi kasaamaan itsensä lyhytohjelman pettymyksen jälkeen. Hänen loppupisteensä olivat 159,28.

- Ei ollut ihan helppo lähteä eilisen jälkeen kilpailuun. Sain kuitenkin tehtyä rennon suorituksen ja ohjelmani oli tänään ihan laadukas. Lähden hyvillä mielin joululomalle. EM-kisojakin ajatellen tilanteeni näyttää ihan hyvältä, hän tuumi.

Viime vuoden mestari Korpi joutui luopumaan Jääkuningattaren kruunusta, jonka SM-voittaja saa kiertopalkintona itselleen. Kruunu löytyi pienen etsinnän jälkeen Brita-äidin kaapin päältä.

Susanna Pöykiön alkukausi on ollut epäonninen, sillä vanhat vammat ovat muistuttaneet olemassa olostaan. Sunnuntain suoritus antoi oululaiselle kuitenkin uskoa menestymismahdollisuuksiin jatkossakin.

- Mahtava nähdä, että sain itsestäni uskoa ja voimaa. Ei minulla ollut muuta mahdollisuutta kun mennä pää tyhjänä. Olen tyytyväinen, että ne hypyt, jotka vedin kiinni, tulivat puhtaasti alas. Tässä on vielä kivasti aikaa ennen EM-kisoja. Uskon, että siellä taistellaan tosissaan olympiapaikasta, tyytyväinen Pöykiö sanoi.

Naisten lopputulokset

  1. Laura Lepistö ESJT 167,79

  2. Kiira Korpi TAPPARA 159,28

  3. Susanna Pöykiö OLK 147,85

  4. Alisa Mikonsaari LL 133,70

  5. Minna Parviainen ETK 121,27

  6. Henriikka Hietaniemi HL 114,54

Lähde: Taitoluisteluliiton tiedotus