Suora

  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Formulat nähdään tulevaisuudessakin Silverstonen radalla

Formula 1 -sarjan Britannian GP-kisa on vihdoin varmistunut. Pitkän väännön jälkeen ensi vuoden Britannian GP -kisataan Silverstonen radalla. Alunperin kisojen piti siirtyä Donington Parkiin.

urheilu

Silverstonen radalla ei pitänyt enää kisata F1-luokassa, mutta Doningtonin radan rahoitusvaikeuksien jälkeen Silverstonen rata tuli apuun kisajärjestelyissä.

Nyt solmittua sopimusta hierottiiin pitkään, ja F1-pomo Bernie Ecclestone oli jo lausunnoissaan monesti valmis jättämään väliin koko kisan. Nyt solmittu sopimus on 17 vuotta kestävä, joten Ecclestone ja järjestäjät ovat saaneet neuvotteluissa aikaan lopulta sopimuksen, jonka ehdot ovat miellyttäneet kaikkia osapuolia.

- Ei ole helppo sopia tämän luokan sopimusta, ja ottaa kaikkea sitä vastuuta, mutta halusimme tämän suhteen jatkuvan, kommentoi radan omistavan British Racing Driver´s Clubin johtaja Damon Hill.

Uudessa sopimuksessa on lisäksi sovittu, että Silverstone parantaa varikkoaluettaan ja tallien tiloja. Silverstonen radalla ajetaan ensi vuonna myös MotoGP-luokan kisa.

Lähteet: YLE - Reuters - autosport.com

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat