Urheilukatu 2: Koivurannalle 10 pistettä ja papukaijamerkki

Anssi Koivurannalla on takana raskas ja vaikea mäkihyppykausi. Urheilukatu 2 otti selvää, miten huippu-urheilija rentoutuu kauden jälkeen. Kaj Kunnas puolestaan hämmästelee, kuka ihme on Matias Koski.

urheilu
Anssi Koivuranta

Näiden aiheiden lisäksi sunnuntaina Urheilukatu 2 -ohjelman Urheilu ja minä -osioissa tavataan Putouksen ohjaaja ja käsikirjoittaja Petteri Summanen. Testiryhmä puolestaan perehtyy Horsebic-nimisen lajin saloihin.


Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki

Urheilukatu 2 on lyhyen historiansa aikana kokenut varsin monta takaiskua. Moni urheilija on sairastunut kuvauspäiväksi, harjoitusleirejä on peruuntunut, pelipaikat ja –maisemat ovat yllättäen vaihtuneet, kuvauspäivät muuttuneet, siirtyneet ja peruuntuneet kokonaan ja niin edelleen. Moni suunnitelma on vaihtunut plan beeksi, ceeksi ja deeksikin. Luovuutta on kysytty.

Anssi Koivuranta päätti toisen mäkikautensa SM-kultaan Rovaniemellä. Siitä hyppyrimäkien ilopilleri suuntasi suoraan kotimaisemiinsa Kuusamon Rukalle viettämään ansaittua kauden päätöstä ja Matti Hautamäen uran päätöskekkereitä. Me pääsimme mukaan tähän kauden päätösfiilikseen.

Mitä sitten teimme, näimme ja koimme, sen huomaatte sunnuntaina. Takaisku tältäkin reissulta tosin oli varsin lähellä.

Eräänä huhtikuisena aurinkoisena kevätaamuna Anssi nimittäin raahusti Rukan eturinteelle varsin voimattoman näköisenä. Tiedättehän, tunnollinen työntekijä, tässä tapauksessa huippu-urheilija, oli sairastunut heti kun stressi työnteosta eli mäkikaudesta helpotti. 38 asteen kuume ja neljä buranaa aamupalaksi, kuului Koivurannan ensimmäinen kommentti tavatessamme.

Jep jep. ”Mutta ajattelin, että kun tänne asti olette tulleet, niin enhän minä peruakaan voinut…” Tiedä sitten millaiset jälkiseuraamukset tästä urhoollisuudesta Anssi joutui myöhemmin kokemaan, mutta rinteessä huonoudesta ei näkynyt jälkeäkään.

Senpä vuoksi tekin pääsette mukaan Anssin kauden päätökseen tulevana sunnuntaina Urheilukadulla! Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki tälle sisupussille.

Kristiina Kekäläinen


Who the fu....k is Matias?

Tuttu piisi " Who the fu....k is Alice?" siivittää minut tällä viikolla jopa kiroilemaan Urheilukatu blogissa. Pahoittelut siitä.

Tuo otsikko kun vain niin nappiin kuvastaa tunnelmiani 1.4.2012. Kun Suomen Uimaliitto uutisoi "Matias Koskesta ensimmäinen Lontoon olympiapaikan varmistanut suomalaisuimari".

Ei siis Hanna-Maria Seppälä eikä Emilia Pikkarainen. Vaan 18-vuotias Atlantassa asuva Heinolasta lähtöisin oleva nuori mies. Jonka tulos 1500 m vapaauinnissa riittää, tällä hetkellä, maailmantilaston 8. sijaan!!!

15.09,17 ajallaan Matias pommitti Antti Kasvion SE:n historian kirjoihin ja lunasti Lontoon A-rajan ja samalla kisalipun.

Olen ainakin olevinani jonkun sortin uimatoimittaja, joten aihe kiinnosti ja päätin tehdä Matias Koskesta Kunnaksen Kärjen. Löysin herrasta jopa pari kuvaa Uimaliiton tiedottajan Jussi Salmisen avustuksella. Jussi, joka myös heitti vinkin johon tartuin.

Heinolan Iskun uintivalmentaja Raino Nieminen kun on Jussin mukaan Matias Kosken lähin allasguru Suomessa. Joten, Rane ehkä voisi lausua jotain tästä ihmemies Koskesta.

Jos siis haluatte tutustua rahtusen paremmin Suomen tuoreimpaan uimarilupaukseen, heittäkää kakkonen silmään sunnuntaina klo19.05.

"Who the fu...k is Alice" ei tosin soi silloin. Vaan kuvaajani Tapani Sillanpään kuvagalleriaa höystää The Clashin klassikko "London Calling".

Mikä myös sopii meikäläisen kohdalle. Sinne kun suunnistan sunnuntaina. Taas yhtä Kunnaksen Kärkeä värkkäämään...

Cheers!

Kaitsu K

Urheilukatu 2 TV2:ssa sunnuntaina 15.4. kello 19.05

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat