Suora

  • Taitoluistelun MM, parien lyhytohjelma
  • Taitoluistelun MM, naisten lyhytohjelma
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma

Muodostelmaluistelun MM-kulta Ruotsiin

Ruotsi on voittanut muodostelmaluistelun maailmanmestaruuden kotiyleisön edessä Göteborgissa. Maan ykkösjoukkue vei MM-kisojen kirkkaimman mitalin pistein 194,87.

urheilu
Yle

Kilpailun voittanut Team Surprise on viisinkertainen maailmanmestari, mutta edellisestä mestaruudesta ehti vierähtää jo viisi vuotta. Tasaisessa kilpailussa seuraavat sijat menivät Kanadalle (Nexxice, 193,64) ja Yhdysvalloille (Haydenettes, 192,78).

Suomen kakkosjoukkueena kilpaillut Rockettes sijoittui neljänneksi pistein 192,75. Ykkösjoukkue Marigold IceUnity oli kuudes pistein 180,96.

Vain 0,03 pisteen päähän pronssista jääneen Rockettesin valmentaja Kaisa Nieminen oli pettynyt joukkueensa sijoitukseen, mutta hyvin tyytyväinen itse suorituksiin. Nieminen koki, että arvostelu ei ollut joukkueen kohdalla oikeutettua.

- Jäi todella huono maku kilpailusta ja sen arvioinnista. Luistelimme todella hyvin molemmat ohjelmat, niillä olisi pitänyt voittaa, ei sijoittua neljänneksi, Nieminen sanoi.

Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen oli samoilla linjoilla. Oksanen kritisoi jo lyhytohjelman jälkeen teknisen paneelin linjaa ja oli samaa mieltä vapaaohjelman jälkeen.

- Läpimenon arvostelun ymmärrän, mutta se oli vain yksi elementti. Jäimme SM-kilpailun vapaaohjelmasta yli 20 pistettä ja sitä on vaikea ymmärtää, Oksanen harmitteli.

Viime vuonna Suomen joukkueet ottivat kaksoisvoiton. Suomi on jäänyt lajin MM-historian aikana ilman mitalia vain kerran aiemmin, vuonna 2007. Muuten vuodesta 2000 järjestetyissä lajin MM-kilpailuissa on Suomeen voitettu aina yksi tai kaksi MM-mitalia.

Lähteet: Yle Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat