Mäkäräinen valittiin Vuoden urheilijaksi

Ampumahiihdon maailmanmestari ja maailmancupin voittaja Kaisa Mäkäräinen on valittu Vuoden urheilijaksi. Mäkäräinen oli Urheilutoimittajain liiton äänestyksessä melko ylivoimainen, sillä hän sai 752 pistettä enemmän kuin toiseksi tullut hiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen. Jääkiekon MM-kultajoukkue sijoittui äänestyksessä kolmanneksi.

urheilu
Tomi Hänninen

Kausi 2010-2011 oli Mäkäräiselle todellinen läpimurto kansainväliselle huipulle. Hän otti alkukaudesta uransa ensimmäisen mc-osakilpailuvoiton, ja kauden päätteeksi hänet kruunattiin kokonaiskilpailun voittajana. Maaliskuussa 2011 Mäkäräinen voitti Venäjän Hanti-Mansijskissa käydyissä MM-kisoissa takaa-ajon kultaa.

Mäkäräisen huima kausi näkyi myös äänestyksessä, sillä hänet oli asetettu ykköseksi peräti 251 listassa. Toiseksi eniten ykkössijoja, 48, oli Leijonajoukkueella, mutta se jäi kokonaispisteissä kuitenkin kolmanneksi. Oslon MM-hiihdoissa 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa kultaa napannut Heikkinen oli vain 14 listassa ykkösenä, mutta hän päihitti kultaleijonat 875 pisteen marginaalilla.

Kymmenen parhaan joukkoon oli vaikea yltää ilman lajinsa maailmanmestaruutta. Korkeimmalle ylsi nyrkkeilijä Robert Helenius, jonka vuosi huipentui raskaansarjan EM-titteliin. Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen saavutti MM-kisoissa kaksi pronssia ja hopean, ja hän sijoittui äänestyksessä kuudenneksi.

Viime vuonna Vuoden urheilijaksi valittu suunnistaja Minna Kauppi pääsi jälleen kymmenen parhaan joukkoon, vaikka kausi ei ollutkaan aivan edelliskauden vertainen jättipotti. 442 pistettä toivat kymmenennen sijan.

VUODEN 2011 10 PARASTA URHEILIJAA

Yhteispisteet, suluissa 1-sijat

1. Kaisa Mäkäräinen, ampumahiihto 3205 (251 ykkössijaa)

2. Matti Heikkinen, maastohiihto 2453 (14)

3. Jääkiekon miesten MM-kultajoukkue 1578 (48)

4. Robert Helenius, nyrkkeily 1454 (11)

5. Mikael Granlund, jääkiekko 891 (8)

6. Aino-Kaisa Saarinen, maastohiihto 736 (-)

7. Enni Rukajärvi, lumilautailu 703 (-)

8.. Juha Salminen, moottoripyöräily 575 (-)

9. Leo-Pekka Tähti, ratakelaus 485 (-)

10. Minna Kauppi, suunnistus 442 (-)

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat