Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Koskela jäi niukasti kokonaiscupin voitosta

Pekka Koskela ei onnistunut saavuttamaan ensimmäisenä suomalaisena pikaluistelijana maailmancupissa 500 m:n kokonaiscupin voittoa. Hän oli lauantaina maailmancupin finaaleissa Berliinissä neljäs. Kokonaiscupin voitti Etelä-Korean Tae-Bum Mo lauantain kakkossijansa turvin.

urheilu
Yle

Lähtökohdat lauantain kauden 12:nteen ja viimeiseen 500 m:n maailmancupin kilpailuun olivat jännittävät. Viidellä luistelijalla oli vielä mahdollisuudet cupin voittoon. Lopullisissa mc-pisteissä Koskela hävisi Molle 28 pistettä. Mo oli ennen lauantain kilpailua vain kaksi pistettä Koskelaa perässä.

Perjantain kilpailun jälkeen kokonaiscupia 26 pisteellä ennen Koskelaa johtanut Yhdysvaltain Tucker Fredricks jäi lauantain kilpailussa 8:nneksi. Amerikkalainen putosi cupissa Koskelan taakse kolmanneksi.

Maailmancupin finaaleissa perjantain ja lauantain kilpailujen pisteet jaettiin puolitoistakertaisina, joten voitosta sai 100 pisteen sijaan 150. Koskela luisteli lauantaina ajan 35,11.

Lauantain kilpailun voitti Hollannin Michel Mulder ajalla 35,01. Etelä-Korean Mo luisteli ajan 35,04 ja oli sadasosapelissä Koskelaa niukasti parempi.

Kilpailun toinen suomalainen, Mika Poutala oli 10:s ajalla 35,34.

500 m:n kokonaiscupin kakkossija on silti suomalaisittain historiallisen kova suoritus, sillä yksikään suomalaispikaluistelija ei ole yltänyt yhtä korkealle lajin cupissa.

Koskela ja Poutala luistelevat Berliinissä vielä sunnuntaina 1000 m:n kilpailussa.

Lähteet: Yle Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat