Suora

  • March Madness: Virginia Cavaliers - Oklahoma 25.3.
  • Elävä arkisto esittää
  • Thaikureita ja urheilujohtamista

Tatli: "Vuoden valmistautuminen riittäisi titteliotteluun"

Uransa tärkeimpään otteluun valmistautuva nyrkkeilijä Edis Tatli tietää vastustajastaan etukäteen vähän. Voitto sunnuntaina tarkoittaisi nousua WBO-liiton kevyen sarjan MM-tittelin haastajalistalle.

urheilu
Edis Tatli
Yle

Voittamattomana 16 kertaa ammattilaiskehässä otellut Tatli lähtee itsevarmana haastamaan WBO-liiton 13:ksi arvostamaa Ghanan Safro Tysonia. Miehet iskevät yhteen sunnuntaina Espoon areenalla.

Etukäteen Tatli sanoo nähneensä vain pätkiä Tysonin ottelemisesta.

- Hän on huono liikkumaan, tykkää lyödä läheltä kovia koukkuja. Luulen, että hän on vähän minua lyhyempi ja yrittää tulla ohi suojauksen lyömään koukkuja, 175-senttinen Tatli analysoi.

- Alkuerät pitää ottaa tarkasti ja varovasti, lukea miten hän tulee matsiin. Pitää katsoa heikkoudet ja vahvuudet ja lähteä viemään ottelua eteenpäin.

Jos Tatli voittaa ghanalaisen, hän nousee WBO-liiton MM-tittelin haastajalistalle. Tämä antaisi mahdollisuuden neuvotella nykyisen maailmanmestari Ricky Burnsin kanssa ottelemisesta.

Nuori iskijä tuntee olevansa valmis titteliotteluun jo vuoden kuluttua. Se edellyttää kuitenkin lisäkokemusta pitkistä otteluista.

- Tämän matsin jälkeen pitäisi alkaa treenata todella kovaa ja tarkkaan, Tatli sanoo.

"Valmentaja näki lahjani"

Kosovossa syntyneen ja nelivuotiaana Suomeen muuttaneen Tatlin mielestä maahanmuuttajataustalla ei ole ollut mitään vaikutusta siihen, miten häneen suhtaudutaan urheilupiireissä.

Ainoastaan kahden tasavertaisen urheilijan kohdalla syntyperällä on Tatlin mukaan väliä.

- Jos olet yhtä hyvä kuin syntyperäinen suomalainen, silloin pitää olla vähän parempi, oli laji mikä tahansa.

Lahjakkaan urheilijan nyrkkeilyura on kehittynyt nopeasti. Karatesta pohjat kamppailu-urheiluun hankkinut Tatli käveli hämeenlinnalaiselle nyrkkeilysalille ensimmäisen kerran 14-vuotiaana.

- Valmentaja näki heti, että minulla on lahjoja. Meni kolme viikkoa ennen kuin otin ensimmäisen amatöörimatsin, Tatli muistelee.

Ensimmäisen amatöörien Suomen mestaruutensa Tatli voitti 17-vuotiaana.

Lähteet: Yle Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat