Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pihlakoski jättää SUL:n puheenjohtajuuden

Antti Pihlakoski jättää Suomen Urheiluliiton puheenjohtajuuden ensi syksynä päättyvän toimikauden jälkeen. Pihlakoski ilmoitti päätöksestään liittovaltuuston kevätkokouksessa Vantaalla.

urheilu
Antti Pihlakoski
YLE

- Urheilujohtaminen on nykyään kokolailla vaativaa hommaa. On tullut oikeudellistumista, pitää osata bisnestä, järjestötoimintaa, vapaaehtoisten tsemppaamista, ymmärtää valmennusta - toisin sanoen osata substanssi varsin hyvin, Pihlakoski kertoo Yle Urheilulle.

- Se vaatii meikäläisen luonteella kokopäiväistä paneutumista, ja siinä täytyy olla vahva intohimo ja innostus, ja jos se vähääkään hiipuu, niin silloin on syytä tehdä tilaa tuoreille voimille.

Pihlakoski on saanut vuosien varrella paljon kritiikkia ja arvostelua Suomen heikon kansainvälisen urheilumenestyksen johdosta. Hän myöntää, että negatiivinen palaute on osaltaan vaikuttanut päätöksessä, joka on muhinut jo pitkään.

- Tämä ei ole ihan tuore päätös, olen tehnyt sen jo viime vuoden puolella. Kun innostusta ja intohimoa tarvii jaksaakseen, niin kyllä tällaisilla (arvostelulla) varmaan jonkinlainen vaikutus on. Mutta enemmän ajattelisin, että seitsemän vuotta on riittävästi yhdelle miehelle.

Pihlakosken nimi on ollut mukana Olympiakomitean puheejohtajaspekulaatioissa. Jatkosuunnitelmiaan hän ei vielä paljastanut, vaan kertoi pitävänsä ovet avoinna niin urheilu- kuin bisnesmaailman haasteille.

Lähteet: Yle Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat