Suora

  • Ratsastuksen maailma
  • Elävä arkisto esittää
  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Niinimaa teki avausmaalinsa

urheilu

Edmontonin Janne Niinimaa pelasi tällä kaudella 44 NHL:n runkosarjaottelua ja laukaisi 72 kertaa ilman maalin maalia. Suomalaispuolustajan piina päättyi keskiviikkona, kun hän yllätti rannelaukauksella Chicagon maalivahdin Jocelyn Thibault’n.

Niinimaa onnistui myös syöttämään yhden maalin, mutta Chicago vei pisteet 4-3 -jatkoaikamaalilla. Vieraiden voitto-osuman teki Tony Amonte, kun jatkoaikaa oli jäljellä kahdeksan sekuntia.

Niinimaan maali aloitti kotijoukkueen kirin. Chicagon kolmen maalin karkumatka oli kurottu umpeen, kun Ryan Smith tasoitti Niinimaan syötöstä 53 minuutin kohdalla.

Colorado nousi kahden maalin takaa

Anaheimin Teemu Selänne teki maalin ja antoi kaksi maalisyöttöä, mutta vierailija Colorado otti voiton numeroin 4-3.

Anaheim karkasi alussa kahden maalin johtoon. Selänne syötti Steve Rucchinin tekemän avausosuman ja kasvatti isäntien johdon 2-0:aan 11. peliminuutilla. Coloradon Valeri Kamenskin onnenkantamoinen sekunnin osia ensimmäisen erän summerista kavensi 2-1:een.

Toisella jaksolla ruotsalainen Peter Forsberg (1+2) otti ohjat. "Foppa" teki erän ainoan osuman ja syötti vieraat 3-2 -johtoon kolmannen alussa. Forsberg passasi vielä Joe Sakicin 4-2 -maalin. Rucchin kavensi vielä Selänteen syötöstä, mutta maali jäi ottelun viimeiseksi. Selänne nousi pistepörssissä yhden pykälän kuudenneksi.

Bure riehuu kaukalossa

Lähinnä Pavel Buren voimin kelpo kuntoon noussut Florida ja Montreal kinastelivat tasaisesti itäisen konferenssin pisteistä. Buren debyytti Floridan kotiareenalla sujui kohtalaisesti - joukkue voitti 2-1 ja Bure merkittiin ratkaisumaalin syöttäjäksi. Runsas viikko sitten Floridaan kaupattu Bure on kasannut neljästä ottelusta tehot 6+1.

Montrealin Saku Koivu parantelee edelleen leikattua kyynärpäätään.

Los Angeles piipahti Dallasissa jo tutuksi tulleella tuloksella. Los Angeles ei ole kyennyt Dallasin kaatoon neljän kauden aikana 14 viime kohtaamisessa. Keskiviikkona Dallas oli parempi maalein 3-2.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat