Suora

  • Parayleisurheilun MM, yhdeksäs kilpailupäivä
  • Yhdeksäs kilpailupäivä
  • Urheiluruutu

Hoddle ei aio erota

urheilu

Englannin jalkapallomaajoukkueen valmentaja Glenn Hoddle ilmoitti maanantaina illansuussa, ettei hän aio osakseen saamasta arvosteluryöpystä huolimatta erota.

Hoddle aiheutti suuren kohun kertoessaan viime viikolla The Times -lehden haastattelussa, että vammaisuus on rangaistus aikaisemmassa elämässä tehdyistä synneistä.

Aiemmin maanantaina itse Britannian pääministeri Tony Blair vaati Hoddlen eroa.

- Jos Hoddle on todella puhunut vammaisista ihmisistä tuolla tavalla, hänen pitäisi ymmärtää lähteä, Blair totesi.

Uskovainen Hoddle väitti The Timesissa, että vammaiset saavat syyttää karusta kohtalostaan itseään.

Valmentajan uskomuksen mukaan sielu palaa kuoleman jälkeen maan päälle uudessa ruumiissa, ja jos edellisestä elämästä on tilillä pahoja tekoja, seurauksena voi hyvin olla syntyminen vammaiseksi.

Englannin maajoukkueen uusi sponsori, rakennusalan jättiyritys Nationwide reagoi voimakkaasti valmentajan puheisiin.

- Jos ilmenee, että Glenn Hoddle on puhunut vammaisista kuten lehti kertoo, meidän on otettava asia vakavasti esille Englannin jalkapalloliiton kanssa, yhtiön edustaja sanoi.

Hoddle haastaa lehden oikeuteen?

Hoddle yritti maanantaina todistella ettei ole puhunut vammaisista kuten The Times kirjoitti.

- En ole sanonut mitään tuollaista, eikä minulla ole mitään syytä erota. Olen pahoillani syntyneestä kohusta ja pyydän anteeksi kaikilta vammaisilta ja heidän perheiltään, Hoddle, 41, kertoi Sky Televisionin haastattelussa.

Hoddle suunnitteli maanantaina jopa The Timesin haastamista oikeuteen. The Timesin päätoimittaja ilmoitti välittömästi, että lehti seisoo juttunsa takana.

Hoddlen mukaan lehden toimittaja oli ymmärtänyt hänen puheensa täysin väärin.

- Uskon kylläkin sielunvaellukseen, mutten missään nimessä alkaisi väittää, että vammaisuus olisi seurausta aiemman elämän pahuuksista, Hoddle korosti.

Hoddle selvitti lausuntojaan Englannin jalkapalloliitolle maanantai-iltana. Valmentajan kohtalon uskottiin ratkeavan jo tiistaina.

Vedonlyöntitoimistot ottivat maanantaina innoissaan vastaan vetoja siitä, kenet valitaan maajoukkueen uudeksi valmentajaksi.

Vahvimpana ehdokkaana pidettiin Middlesbroughin luotsia Bryan Robsonia. Myös maajoukkueen entinen valmentaja Terry Venables ja takavuosien maajoukkuetähti Kevin Keegan saivat suuren kannatuksen.

Hoddle itse uskoi, että hän istuu yhä tanakasti valmentajan penkillä kun Englanti ensi viikolla kohtaa maaottelussa viime kesän maailmanmestarin Ranskan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat