Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Neljä ensikertalaista Kreikka-maaottelun avauskokoonpanossa

urheilu

Neljä A-maajoukkueen ensikertalaista juoksee ilmeisesti kentälle, kun Suomi kohtaa keskiviikkona Kreikan Larnakan turnauksen avausottelussa Kyproksella. Päävalmentaja Richard Möller Nielsen nimesi Suomen todennäköiseen avauskokoonpanoon neljä tulokasta.

Tulikasteensa saavat HJK:n Jani Viander, Hakan Jouni Räsänen, VPS:n Ville Priha ja Jokerien Matti Hiukka.

- Hieno homma, A-maajoukkue on aina ollut yhtenä tavoitteenani, kertoi jalkapalloliigan viime kauden maalikuningas Matti Hiukka.

- Ensimmäinen ottelu ei varsinaisesti jännitä, mutta pieni kutina on kyllä vatsassa, RoPS:in paidasta Helsinkiin saapunut hyökkääjä myöntää.

Hiukka pelaa hyökkäyksessä HJK:sta Norjaan siirtyneen Mika Kottilan ja Prihan kanssa. Kolmikolla on yhteensä kaksi A-maaottelua, eikä yhtään maalia. Avauskokoonpanon miehistä vain Harri Ylönen on tehnyt maalin A-maaottelussa, yhden.

- Hienoa, että pääsee heti pelaamaan. Vastustajasta en tiedä paljoa, mutta eiköhän sieltä tule kova joukkue vastaan, Priha arveli.

Priha, 23, siirtyi VPS:ään kesäksi 1997 1. divisioonassa pelanneesta Jyväskylän JJK:sta. Lopullisen läpilyöntinsä nuorukainen teki viime kesänä, jolloin hän teki seitsemän maalia liigassa. Erikoista Prihan etenemisessä maajoukkueeseen on se, ettei hän pelannut lainkaan nuorten maaotteluita missään ikäluokassa.

- Kokonaisuutena viime kausi meni hyvin. Suurin ongelmani on ailahtelevuus. Hyvää suoritusta seurasi turhan usein heikompi esitys, Priha summasi.

Möller Nielsen kokeilee

Möller Nielsen haluaa kokeilla uusia miehiä ennen keväällä jatkuvaa EM-karsintaa.

- Joskus ensimmäisen ottelun on tultava ja nyt on heidän vuoronsa. Koko joukkue on harjoitellut hienolla asenteella ja jokainen tulee saamaan näyttöpaikan, päävalmentaja kertoi.

- Kreikan kohtaaminen on joukkueellemme hieno kokemus. Lähdemme pelaamaan rohkeasti kolmella hyökkääjällä.

Kreikan joukkue koostuu Kreikassa pelaavista miehistä. Lähes kaikki pelaajat on valittu Panathinaikoksen, Olympiakoksen ja AEK:n joukkueista maineikkaan romanialaisvalmentaja Angel Iordanescun johdolla.

Suomen todennäköinen avauskokoonpano Kreikkaa vastaan

Jani Viander HJK (0 A-maaottelua/0 maalia), Harri Ylönen Brann (19/1), Jarmo Saastamoinen HJK (7/0), Jouni Räsänen Haka (0), Ville Nylund HJK (1/0), Lasse Karjalainen Haka (9/0), Jari Ilola HJK (2/0), Matti Hiukka Jokerit (0), Mika Kottila Brann (2/0), Ville Priha VPS (0).

Vaihtopelaajat: Jani Tuomala FinnPa, Janne Salli Haka, Toni Tervonen Haugesund, Tommi Grönlund Trelleborg, Petteri Kaijasilta TPS, Antti Pohja Jokerit.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat