Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa

Glenn Hoddle erotettiin

urheilu

Englannin jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Glen Hoddle on erotettu tehtävästään. Syynä potkuihin oli Hoddlen lausunnot vammaisista, jotka nostattivat suuren kohun Iso-Britanniassa.

Hoddlen mukaan syynä vammaisuuteen on edellisessä elämässä tehdyt synnit.

- Olen pahoillani, jos olen aiheuttanut mielipahaa ihmisille. Lausuntoni olivat virheellisiä, eikä vammaisuuden syynä ole edellisen elämän synnit, pyörsi Hoddle kuitenkin puheensa. Hän väittää, että toimittaja oli ymmärtänyt väärin hänen sanomisensa.

Englannin jalkapalloliiton tekninen johtaja Howard Wilkinson ottaa maajoukkueen toistaiseksi huomaansa. Hoddlen seuraajan valinta alkoi jo ennen eroa. Suosikki, Middlesbroughn valmentaja Bryan Robson ilmoitti, ettei hän ryhdy Hoddlen seuraajaksi.

Hoddle, 40, aloitti maajoukkueen valmentajana kesällä 1996, kun Terry Venables erosi EM-turnauksen jälkeen. Englanti hävisi kotikisojensa välierissä Saksalle. Hänen myrskyisällä valmentajakaudellaan Englanti selviytyi Ranskan MM-kisoihin, jossa joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella rangaistuspotkukilpailun jälkeen Argentiinalle.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat