Suomi hävisi Kreikalle Kyproksella

urheilu

Suomen jalkapallomaajoukkue oli 88. minuuttia kiinni tasapelissä Kreikkaa vastaan Kyproksen turnauksessa keskiviikkona. Sitten Kreikka sai vapaapotkun sivurajan tuntumasta, ja Grigoris Georgatos ampui pallon maalin takanurkkaan. Kreikka voitti 2-1 (0-0).

Maalipaikat olivat vähissä koko ottelussa. Ensimmäinen kunnon laukauskin tuli 66. minuutilla, kun Petri Kaijasilta teki 1-0.

Suomen johto kesti vain kaksi minuuttia. Kaijasilta pelasi palloa toisessa päässä kädellään, ja Denis Nikolaidis ampui rangaistuspotkun ohi Jani Vianderin.

Kreikka, jonka joukkue oli koottu kotimaassa pelaavista miehistä, hallitsi pelitapahtumia, mutta huono viimeistelytaito ja Suomen puolustuksen hyvä peli piti lukemat tasaisena.

Maalittomalla avausjaksolla kumpikaan joukkue ei saanut yhtään kunnon tekopaikkaa. Kreikalla oli jakson puolivälissä viisi minuuttia kestänyt hallintajakso, jona aikana Suomella oli vaikeuksia päästä yli puolen kentän.

Kreikan maalissa Ilias Amatzidis ei joutunut kertaakaan avausjaksolla torjuntatöihin, sillä Suomen ainoa maalilaukaus, Jouni Räsäsen kaukoveto, leijaili 13. minuutilla yli maalin.

Toisella jaksolla Kreikka jatkoi painostustaan. Se vyörytti hyökkäyksiään toisen jakson alkupuolella kohti Vianderin maalia, mutta HJK:n maalivahti ei joutunut hankaluuksiin.

Suomella vastahyökkäyksiä

Suomen pelinrakentelu jäi hyvin paljolti vastahyökkäyksien varaan, jotka Kreikan puolustus hoiti helpohkosti väljemmille vesille.

Pelin 66. minuutilla yksi Suomen nopeista vastahyökkäyksistä tuotti kuitenkin tulosta. Mika Kottila pelasi rinnallaan pallon Jari Ilolan jalkaan, joka syötti Kaijasillan vapaaksi. Turkulainen ei erehtynyt läpiajossaan, ja pallo upposi verkkoon maalivahdin alta.

Maali oli toista A-maaottelua pelanneen Kaijasillan ensimmäinen A-maaotteluosuma.

Kreikan tasoitus tuli siiten kaksi minuuttia myöhemmin pilkulta ja voittomaali vapaapotkusta 88. minuutilla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat