Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Itävalta jätti mäkinuoret MM-hopealle

urheilu

Valmentaja Jarkko Saapunki ei ensin tiennyt, miten hopeamitaliin pitäisi asennoitua nuorten MM-hiihtojen joukkuemäen kilpailun jälkeen torstaina Saalfeldenissä. Suomi hävisi mestaruuden 9,5 pisteen erolla Itävaltaan.

- Ensin tuntui siltä, että hävisimme hopean, mutta kun jälkeen päin aloin analysoida kilpailua, huomasin, ettei siinä niin käynyt. Olen hyvin tyytyväinen poikien suorituksiin. Yksikään ei jäänyt alle K-pisteen (85 m), Saapunki kehui.

Saapunki ei muistanut, oliko ikinä nähnyt yhtä tasaista ja jännittävää mäkikisaa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Suomi oli Itävaltaa jäljessä kuusi pistettä ja saman verran edellä Sloveniaa.

Toisella kierroksella itävaltalaiset innostuivat mainioihin hyppyihin ja Suomi jäi 3,5 pistettä lisää. Saksan joukkue ohitti lopputuloksissa Slovenian seitsemän pisteen erolla kiitos hurjaan hyppyvireeseen äityneen ankkurin Georg Späthin.

- Tavoitteena oli parantaa viime kisojen kolmatta sijaa, ja siinä onnistuimme, Saapunki kertoi.

Suomalaisten joukkue oli tasainen. Hyppyvireensä pari päivää sitten löytänyt Matti Hautamäki oli joukkueen paras 247 pisteellään. Pari päivää sairastellut Pekka Salminen kokosi 238,5, välineidensä kanssa tuskaillut Jani Mylläri 230 ja ankkuri Veli-Matti Lindström 237 pistettä.

- Ei tuo 9,5 pistettä paljon ole. Itävalta oli sen verran vahvempi, Saapunki sanoi.

Kilpailussa keräsivät muhkeimmat henkilökohtaiset pistesaaliit Späth ja Japanin Kazuki Nishisita. Kumpikin sai 255 pistettä.

Henkilökohtaisessa kilpailussa lauantaina Saapunki odottaa omiltaan hyviä suorituksia.

Tilanne on lauantaina erilainen kuin joukkuekisassa, paineet toisenlaiset. Vaikka Nishisita on osoittanut, että on kunnossa, uskon myös suomalaisiin. Kunhan vain olot eivät suosi silloin ketään, Saapunki sanoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat