Suora

  • Urheiluruutu

Jalkapallomaajoukkue jumboksi Kyproksella

urheilu

Jalkapallomaajoukkueen vuoden ensimmäinen turnaus toi jumbosijan. Avausottelussa Kreikka kaatoi Suomen 2-1. Toisessa ottelussa Kypros latoi tulostaululle samat voittolukemat.

Suomi pääsi johtoon Petteri Kaijansillan maalilla ottelun seitsemännellä minuutilla. Johto kesti vain viisi minuuttia, kun Jarmo Saastamoinen oli väärässä paikassa ja pallo kimposi suomalaispuolustajasta omaan maaliin.

Ottelun varsinainen peliaika päätyi näihin numeroihin. Turnauksen sääntöjen mukaisesti voittaja etsittiin jatkoajalta. Voittomaali syntyi, kun jatkoaikaa oli pelattu 27 minuuttia. Papavassiliou iski ratkaisun rangaistuspotkusta.

Paikallinen erotuomari oli ennen Kyproksen voittomaalia tuominnut jo kaksi rangaistuspotkua omilleen avausjaksolla. Ensimmäinen rankkari meni meni ohi maalin, ja toisen Jani Viander torjui.

Suomen maajoukkue oli koottu Kyproksen miniturnaukseen jalkapalloliigan pelaajista sekä Norjassa pelaavista ammattilaisista. Euroopassa pelaavat suomalaiset matkustavat maanantaiksi Maltalle, jossa Suomi kohtaa Puolan.

Möller-Nielsen löysi psotitiivista

Möller-Nielsen ei ryhtynyt kritisoimaan erotuomaria vaan haki positiivisia asioista perjantain esityksestä.

- Tuollaiset tuomaripäätökset (kolme rangaistuspotkua) turhauttavat pelaajia kentällä, ja siten vaikuttavat myös pelaajien esitykseen. Mutta olemme täällä Kyproksella oppimassa uusia asioita, ja mielestäni saimmekin paljon selville uusista pelaajista, tanskalainen totesi.

- Voittaminen ei aina ole tärkeintä, vaan se että opimme omista virheistämme. Tietenkään häviäminen ei ole mukavaa, mutta saimme paljon irti näistä peleistä, Möller-Nielsen jatkoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat