Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Ahonen Harrachovin tynkäkisan ykkönen

urheilu

Janne Ahonen voitti Tshekin Harrachovissa hypätyn K120-mäen maailmancupin osakilpailun. Jani Soininen oli neljäs ja Ville Kantee viides. Kilpailua latisti Saksan, Itävallan ja Japanin huippuhyppääjien poisjäännit.

Norjan Lasse Ottesen oli toinen ja Tshekin Jakub Suchacek kolmas.

Lumisateessa, mutta tyynessä säässä, hypätyssä kisassa Ahonen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta kuudentena. Jälleen kerran toisen kierroksen loistava hyppy nosti lahtelaisen ykkössijalle.

Jani Soinisen suoritus oli miehen kauden paras. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Soininen oli kolmantena

- Se oli talven parhaita, ehkä paras kisahyppy. Harjoituksissa olen hypännyt vastaavia, mutta en kilpailuissa, neljänneksi sijoittunut Soininen iloitsi.

Toisen kierroksen huonompi hyppy tiputti olympiavoittajan neljänneksi.

- Se tuli vähän läpi, mutta oli tekniikaltaan hyvä, Soininen sanoi.

- Itseluottamusta tällainen lisää, kun sain kisaan onnistumisia. Hyppääminen tuntuu vähän helpommalta, Soininen maisteli Harrachovin maukasta makua.

Ville Kantee täydensi suomalaispäivää viidennellä ja Tami Kiuru kahdeksannella sijalla.

Tynkäkilpailu

Kilpailu latisti perjantaina ja lauantain luonnonolot. Kova tuuli esti harjoitukset perjantaina ja siirsi lentomäkeen suunnitellun kisan pienempään mäkeen. Lauantain kilpailu peruttiin kovan tuulen takia.

Saksan ja Itävallan huippunimien jääminen pois jo ennakkoon typisti osallistujalistaa. Kokonaan oma lukunsa oli paikalle vaivautuneen Japanin joukkueen temppuilu.

Joukkue häipyi kisapaikalta ennen kisaa. Mitään syytä joukkue ei poistumiselleen kertonut. Lisää ihmetystä aiheutti se, ettei joukkue edes maksanut hotellilaskuaan.

- Kyllä pahimpien kilpakumppanien puuttuminen vaikutti jollain lailla oloon, ei niinkään keskittymiseen, mutta hyppäämiseen muuten. Se ensimmäisen kierroksen hyppy (118,5 m) oli sellainen harakiri, totesi Ahonen. - Toiselle kierrokselle suivaannuin sen verran, että sain vähän fiilistäkin. Toisen kierroksen hyppy (123 m) oli jo ihan kohtuullinen, Ahonen kertoi.

- Voitto on aina voitto, vaikka parhaat puuttuivat. Tasoa kisassa kyllä oli, jatkoi Ahonen.

Maailmancupin kokonaistilanteessa Ahonen kasvatti kauden kuudennella voitollaan johtoaan pahimpiin uhkaajiinsa. Ahosella on 1 449 pistettä. Saksan Martin Schmitt on toisena 1188, Japanin Kazujoshi Funaki kolmantena 1 143 ja Japanin Noriaki Kasai neljäntenä 1 033 pisteellä.

Risto Jussilainen hyppäsi MM-kisakoneeseen

Jyväskylän Hiihtoseuran Risto Jussilainen on saanut hyppynsä hyvään kuntoon. Keskiviikkona Lahdesta suurmäen SM-kisasta hopeisena alkanut mitalisarja sai jatkoa sunnuntaina Vuokatissa, jossa mies voitti normaalimäen SM-kultaa.

Jussilaiselle kaksi onnistunutta SM-kisaa merkitsi myös kisamatkaa Ramsaun MM-kisoihin. Vuokatissa MM-näyttöjä antaneista hyppääjistä Jussi Hautamäki oli neljäs ja Janne Väätäinen kolmastoista.

- Tänään tuli kisaan kaksi hyvää hyppyä. MM-kisat ovat olleet kauden päätavoite ja nyt lähdetään taistelemaan siitä, että joka kisassa hypätään, kertoi aikanaan Falunin MM-kisoissa Suomea edustanut Risto Jussilainen. Silloin ison mäen kisassa tuli viidestoista sija.

Jussilaisen lisäksi MM-kisoissa Suomea edustavat Janne Ahonen, Jani Soininen, Mika Laitinen ja Ville Kantee.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat