Suora

  • Elävä arkisto esittää

Lippi jätti Juventuksen

urheilu

Jalkapalloseura Juventuksen valmentaja Marcello Lippi ilmoitti yllättäen sunnuntai-iltana eroavansa tehtävästään. Juventus oli vain hetkeä aiemmin hävinnyt kotiottelussaan Parmalle maalein 2-4.

- Jos minä olen tämän joukkueen suurin ongelma, on parasta lähteä. Yritin mielestäni tehdä kaiken mahdollisen, jotta Juventus nousisi ahdingostaan, mutten onnistunut, Lippi jyrisi vihaisena.

Juventus pelaa huonointa kauttaan 37 vuoteen. Seura majailee Italian Serie A:ssa vasta yhdeksäntenä, 15 pistettä sarjaa johtavan Fiorentinan takana. Italian cupissa Torinon ylpeyden taaperrus päättyi tylysti putoamiseen.

Lippi varoitteli jo joulukuussa, että hän jättää Juventuksen kuluvan kauden lopulla, jolloin hänen viisivuotinen sopimuksensa olisi muutenkin umpeutunut.

- Joukkue ei ole parantanut otteitaan yhtään sitten joulukuun eikä ole pystynyt pelaamaan haluamallani tavalla. Vastuu epäonnistumisesta on minun, joten on viisainta lähteä saman tien, Lippi kertoi sunnuntaina.

Lippi ehti johtaa Juventuksen kolme kertaa Italian mestariksi ja kerran Italian cup-voittajaksi sekä lisäksi kolmasti peräkkäin Euroopan cupin ja kerran Uefa-cupin loppuotteluun.

Juventuksen johtokunta piti maanantaina hätäkokouksen, jossa Lippin seuraajaksi valittiin 39-vuotias Carlo Ancellottin, jonka oli määrä ottaa Torinon mahtiseuran ohjat vasta kauden päätyttyä. Ancellotti on aiemmin valmentanut mm. Parmaa ja Reggianaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat