Suora

  • Kouluviestikarnevaali

Liikuntapolliittisen kyselyn tulokset julkistettu

urheilu

Suomen Liikunta ja Urheilu SLU julkisti poliittisille puolueille tekemänsä liikuntapoliittisen kyselyn tulokset eduskuntatalossa keskiviikkona.

- Vastauksissaan puolueet tuntuvat olevan vahvasti sitä mieltä, ettei yhdistyksinä toimivien seurojen toimintaa saa vaikeuttaa uusilla hallinnollisilla velvoitteilla, kiteytti SLU:n puheenjohtaja Kyösti Vesterinen.

- Tämä on liikunnan kansalaisliikkeen kohtalonkysymys. Yli 97 prosenttia liikunta- ja urheiluseuroista on pelkästään aatteellisia ja yleis- hyödyllisiä. Ammattiurheilijoita on kolmessa prosentissa seuroista.

Iltapäivätoiminta ja lähiliikuntapaikat

Puolueiden myönteinen suhtautuminen iltapäivätoimintaan ja lähiliikunta- paikkoihin on Vesterisen mukaan oikea valinta.

- Yksi Operaatio Liikutuksen esitys toteutui jo vuodenvaihteessa, kun valtion avustaman liikuntarakentamisen kustannusraja alennettiin 500 000 markasta 100 000 markkaan.

Näin kuntien pienet mutta lapsille ja aikuisille terveysliikkujille tärkeät lähiliikuntapaikat voivat helpommin toteutua, Vesterinen arvioi. -Iltapäivätoimintaa on hyvä koordinoida hyvällä yhteistyöllä kunnassa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat