Suora

 • Urheilustudio 23.2.
 • Yhdistetyn mäkiosuus, Trondheim
 • Yhdistetyn mäkiosuus, Trondheim
 • Urheilustudio 23.2.
 • Urheilustudio 23.2.
 • Ampumahiihdon MM: Naisten yhteislähtö, Anterselva
 • Naisten yhteislähtö, Anterselva
 • Urheilustudio 23.2.
 • Hiihdon MC: Ski Tour, miesten 30 km, Trondheim
 • Ski Tour, miesten 30 km, Trondheim
 • Urheilustudio 23.2.
 • Miesten yhteislähtö, Anterselva

Blues otti tärkeän vierasvoiton

urheilu

Espoon Blues nousi sunnuntaina taas pudotuspeliviivan paremmalle puolelle jääkiekon SM-liigassa. Blues pelasi Tampereella maltillista kahvakiekkoa ja voitti Ilveksen maalein 5-4 (2-1, 3-3, 0-0).

Espoolaisten sankariksi nousi ykköskentällisen maaliahne laitahyökkääjä Hannes Hyvönen, joka viimeisteli kaksi maalia. Hyvösen aivan maalin edestä viimeistelemä 3-2-johto-osuma syntyi niin vikkelästi, että päätuomarin tehtävässään taas kerran epäonnistunut Seppo Mäkelä joutui tarkistamaan maalin syntymisen videotuomarilta.

Bluesin valmentaja Hannu Saintula ei ollut moksiskaan siitä, että sunnuntaina espoolaisjoukkueen pelaaminen oli varsinkin kolmannessa erässä lähes pelkkää kahvaamista.

- Ainahan tämä meidän peli ei ole niin tyylikästä, mutta me haetaankin nyt pisteitä. Kaksi erää tänään oli maalintekokilpailua puolin ja toisin, mutta kolmannessa erässä me saimme peliimme malttia. Kiitos maltin löytymisestä kuuluu Pietilän "Sakelle", joka on liittynyt valmennustiimiimme, Saintula hehkutti.

Jos oli Bluesin kahvakiekko myrkkyä Ilvekselle, niin tupsukorvien maalivahdin Markus Korhosen haparointi sai puolestaan espoolaispelurien suut messingille. "Karhu" Korhonen tarjosi torjunnoillaan Blues-miehille tukun makoisia irtokiekkoja.

Laitahyökkääjä Teemu Riihijärvi iski paluukiekosta Bluesille 1-0-johdon. Laitahyökkääjä Nils Ekmanin toisen erän loppuhetkillä ylivoimalla viimeistelemä 5-4 -voittomaali oli Korhosta karmeimmillaan. Ilves-vahti pudotti torjumansa Scott Malonen lämärin suoraan Ekmanin lapaan. Ruotsalaislaituri kiitti kiekosta ja lakaisi sen verkkoon. Ilves-luotsi Vladimir Jursinov junior ei ollut tyytyväinen Korhosen esitykseen.

- Pojat taistelivat hyvin loppuun asti, mutta kyllä ottelussa vähän tuli ikävä Toskalaa, Jursinov junior arvioi kakkosmolarinsa työskentelyä.

Ilves antoi Bluesille melkoisesti tasoitusta. Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedustaan taistelevalta tamperelaisjoukkueelta puuttui kokoonpanosta liuta runkopelaajia pelikiellon (Raimo Helminen), loukkaantumisten (Vesa Toskala, Sami Ahlberg, Pekka Kangasalusta ja Juha Järvenpää) tai sairauden (Mikko Haapakoski) vuoksi.

Ilves peluuttikin Riku Niemelän nelosketjussa kahta juniorilaituria Ilkka Laitista (A-juniori) ja Antti Hildeniä (B-juniori). Kummankin SM-liigadebyytti sujui mainiosti. Ilkka Laitinen onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä SM-liigaottelussaan ja ohjasi toisessa erässä maalin edestä Ilveksen 4-4-tasoitusosuman.

- Ilveksen omat juniorikasvatit pelasivat tänään hyvän pelin, Jursinov junior kehui terhakkaita liigadebytantteja.

Bluesille sattui ottelun avauserässä pahatakaisku. Harmittomassa taklaustilanteessa espoolaispuolustaja Riku Varjamo loukkasi polvensa ja joutui jättämään pelin kesken.

- Ilmeisesti Varjamon polvesta ovat sivusiteet poikki. Tarkempi tieto polven kunnosta saadaan maanantaina, Bluesin valmentaja Hannu Saintula kertoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat