Suora

  • Uimahyppyjen MM, sekaparien 3 m:n synkrohyppyjen loppukilpailu

Yli-Hannukselaa ei pitele kukaan

urheilu

Lapualla järjestetyissä painin SM-kisoissa kirjoitettiin EM-kisalippu kuudelle trikooveikolle. Bulgarian ja etenkin sen pääkaupungin Sofian esitteitä haluavat nyt lukea matkalle valitut Tero Katajisto (54 kg), Marko Isokoski (58 kg), Mikael Lindgren (63 kg), Ari Härkänen ( 69 kg), Marko Yli-Hannuksela (76 kg) ja Tomi Rajamäki (85 kg).

Jos Marko Yli-Hannuksela saisi jostain syystä päähänsä ryhtyä häjyilemään, hänen taltuttamiseen MM-matkalla tarvitaan autolasti rotevia miehiä. Lapuan molskilla kävi selväksi, ettei Yli-Hannukselaa pitele mikään eikä kukaan.

Sunnuntain finaalissa (76 kg) Yli-Hannuksela kävi Tuomas Ojalaan kiinni kuin nälkäinen leipään. Ojalan pyristely tyssäsi alkuun. Lopullisesti taiston ratkaisi Yli-Hannukselan laajakaarinen ristivyöheitto.

Yli-Hannukselan itseluottamus onkin nyt mahdollisemman vankalla pohjalla. Edes uudet painisäännöt eivät häntä hermostuta.

- Ei minulla ole niistä valittamista. Yhtään tappiota ei minulle ole toistaiseksi tullut tänä vuonna.

Yli-Hannuksela, 25, on sarjassaan ylivoimainen ainakin kotimaassa.

- Tosi on, että tähän SM-turnaukseen ei minun tarvinnut herkistellä yhtään. Tulin kisoihin kesken rajun rääkin, kunnonmittaamismielessä, Yli-Hannuksela kertoi.

Nyt Yli-Hannukselalla ja muilla EM-Sofiaan valituilla painijoilla jatkuu ankara aika päävalmentaja Henn Pöllusten ohjauksessa.

- Kuortaneella alkaa leiritys viikon päästä. Ennen toukokuun puoltaväliä ehdimme osallistua kaikkiaan neljään eri harjoitusleiriin. Käymme myös Akropolis-turnauksessa Kreikan Ateenassa, Yli-Hannuksela sanoi Pöllusten nyökytellessä taustalla.

Lindgren yrittää taas

Oulun Pyrinnön Mikael Lindgren, 29, saavutti kuusi vuotta sitten Euroopan mestaruuden. Nyt hän yrittää paluuta huipulle 63-kiloisissa.

- Kuntoa on. Jaksan ajaa, Lindgren kuvasi tämänhetkistä kuntoaan.

Lindgren oli iloissaan, kun Janne Vakkila kypsyi loppuottelussa käsivarsiheittoon ja riuskoihin nostoihin. Ottelun kruunasi Lindgrenin upea puoli-linden. Lindgrenin olikin mielissään kyettyään todistamaan kuntonsa.

- Moni ehti jo pitää minua entisenä painijana, Lindgren virnuili.

Katajisto yhä ylivoimainen

IK:n 27-vuotias terrieri Tero Katajisto otti jo kahdeksannen Suomen mestaruutensa kreikkalais-roomalaisessa painimuodossa. Sami Salmisesta ei taaskaan ollut vastusta, kun Katajisto pääsi rullaamaan pisteitä.

- Vauhtia sain pidettyä, ottelussa pikkurillinsä vioittanut Katajisto puhkui.

Katajisto uhkuu mainiota kevätkuntoa. Hän on aiemmin ollut kertaalleen kuudes sekä MM- että EM-kisoissa.

- Jospa nyt Sofiassa onnistuisin. Tulisi vaikkapa mitali, Katajisto toivoi.

- Siellä on kuitenkin kisassa mukana kovia aasialaisia ja muinaisen Neuvostoliiton kasvatteja, Katajisto varoitti kuitenkin heti perään itseään liian kirkkaista unelmista.

Härkäsen vauhti riittää

Hakunilan Herkuleen Ari Härkäsen, 26, railakas hurlumhei miellytti päävalmentaja Henn Pöllustea. Hän löytänyt painiinsa lisää vaihteita vaihdettuaan opiskeluympäristöään.

- Opiskelen liikunnanohjaajaksi Pajulahdessa. Siellä on ja sinne tulee päteviä niskanvääntäjiä.

Uudeksi neuvojakseen Ari on saanut entisen aktiivipainijan Pasi Sarkkisen.

- Pasi hoitaa jo ennakolta monet asiat kuntoon. Minä tulen aina ikään kuin valmiiseen pöytään, Härkänen kehui yhteistyötä.

Sarkkisen mukaan Härkäselle ei moni voi mitään silloin, kun tämä pitää vauhtia yllä.

- Ari on fyysinen, taitava ja huolehtii hyvin lihaksistaan, Sarkkinen kehui.

Sarkkinen toivoi vielä, että Härkänen voisi edes kerran viettää yhden terveen vuoden.

- Nytkin Arin olkapää oikkuili pahoin marras-joulukuussa, Sarkkinen harmitteli.

Rajamäki uskoi Ukkolaa

Pasi Sarkkisen valmennuksessa oleva olympiahopeamies Marko Asell ei päässyt Lapuan SM-matolle. Asellilta on leikattu oikea olkapää kolme kertaa, ja hän pääsee treenisalille vasta huhtikuussa.

Asellin poissaollessa 85-kiloisten valtikkaa on pitänyt hallussaan 26-vuotias poliisi Tomi Rajamäki. Hän on lähdössä myös Sofian EM-kisoihin.

Rajamäki kukisti Lapuan SM-finaalissa Michael Lyyskin.

- Valmentajani Pertti Ukkola sanoi minulle, etten voi millään hävitä Lyyskille. Uskoin kulta-Perttiä ja mestaruus tuli, Rajamäki myhäili mestarina.

Ukkolan lisäksi Rajamäen takana häärii toinenkin alan guru, Topi Sillanpää.

Alle 58-kiloisissa voiton otti oululainen Marko Isokoski, joka lähtee nyt ensimmäistä kertaa arvokisoihin. Ennakkosuosikit Terho Kettunen ja Pasi Huhtala joutuivat tyytymään himmeämpiin mitaleihin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat