Saksa jäi suomalaisjyrän alle

urheilu

Suomen naiset eivät antaneet Saksalle minkäänlaisia mahdollisuuksia MM-kisojen avausottelussaan. Tulos 9 - 0 on niin tylyä kerrottavaa, etteivät sanat riitä kertomaan.

Ottelun ensimmäinen erä oli hienoa kiekkoa, jossa Suomi pyöritti vastustajiaan mielin määrin. Toisessa erässä sitten pelin taso laski, mutta kolmannessa mentiin taas lujaa, kun naisleijojat iskivät maaleja vuoronperää tasakentällisin ja ylivoimalla.

Suomen sankarittaret olivat Sari Fisk kypärätempullaan ja Kati Kovalainen kahdella maalillaan. Varsinkin Fiskin toisen erän alivoimamaali oli hieno osoitus hyökkääjättären nopeudesta ja taidosta

Avaus- maalista kuitenkin vastasi Kirsi Hänninen, joka tinttasi mieli- paikaltaan siniviivalta sellaisen niitin, ettei maalivahdilla ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia.

Toisaalta ei mikään ihme, sillä Hännisen lämäri on tämän valtakunnan kovimpia - miehetkin mukaanlukien.

Rentoa peliä ja vauhtia

- Lähdimme rennosti pelaamaan ja päätimme toteuttaa sen vauhdilla, kertoi puolustajan tontiltaan hyökkääjäksi siirretty kahden maalin "äiti" Kati Kovalainen.

- Kyllä tällainen peli kertoo, että kaikki on kunnossa Kovalainen jatkoi iloisena.

Käytännössä ottelu ratkesi ensimmäisen erän pikamaaliin. Sen jälkeen oli hieman takkuista, mutta erän lopussa upotetut kaksi maalia riittivät Saksalle. Toisaalta Saksan maalivahti Stephanie Wartosch-Kurten torjui hyvin, vaikkakin joutui antautumaan kolmasti.

Suomen maalissa Tuula Puputilla ei sen sijaan liiemmin töitä ollut. Siitä osoituksena vaivaiset neljä torjuntaa.

Toiseen erään kaukaloon luisteli aivan erilainen Saksa ja löysännyt Suomi. Siitä oli osoituksena maalilaukaukset 13 - 8, joten Puputtikin joutui venymään muutaman kerran.

Silti Suomi hallitsi peliä mielin määrin, sillä Saksalla ei ollut käytännössä minkäänlaisia mahdollisuuksia oikeastaan tehdä edes yhtä maalia.

Siksi ponnettomia saksattarien hyökkäykset ja kuviot olivat.

Saksan kakkosvahti Esther Thyssen vaihdettiin luukulle ajassa 36,37. Se ei auttanut, sillä joukkueen väsähdettyä joutui Thyssen aivan ylivoimaisen tehtävän eteen.

Nälkäinen naarasleijojajoukkue ei kuitenkaan tuntenut armoa, vaan vyörytti hyökäyksiään koko ajan Saksan alueelle ja teki maaleja tasaiseen tahtiin.

Varsinkin Kovalaisen 8 - 0 -osuma oli erinomainen sinetti hienolle kuviolle: Kanerva toi kiekon sisään, pisti sen Lankosaarelle oikeaan laitaan, josta tämä lähetti sen heti keskellä täysin vapaana olleelle Kovalaiselle, joka iski limpun suoraan syötöstä verkon perukoille.

Oppikirjamaali vaikka millaiseen videoon.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat