KOK perui puhelinkokouksensa

urheilu

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n hallitus peruutti keskiviikkona puhelinkokouksensa, jossa sen oli määrä päättää erotettavaksi ehdotettavien jäsentensä lopullisesta määrästä Salt Lake Cityn lahjusskandaalin yhteydessä.

Jo aiemmin hallitus päätti esittää vapaaehtoisesti eronneiden lisäksi viiden jäsenen erottamista, mutta nyt KOK:n tutkimuskomissio oli tiistai-iltaisessa puhelinkokouksessaan tehnyt Salt Lake Cityn eettisen komitean selvityksen ja omien lisätutkimustensa perusteella täydentävän esityksensä.

Tätä KOK:n hallituksen oli määrä käsitellä omassa puhelinkokouksessa. Järjestelyt todettiin kuitenkin niin hankaliksi, että KOK:ssa katsottiin parhaaksi siirtää käsittely maanantaiksi Lausanneen, jonne hallituksen jäsenet joka tapauksessa ovat olleet tulossa.

KOK:n hallitus päättää omista esityksistään kahden päivän aikana, ja keskiviikkona ja torstaina on vuorossa KOK:n ylimääräinen yleiskokous.

Todennäköistä on, että erotettaviksi ehdotettavien määrä nousee kuuteen. Erottamiseen vaaditaan kahden kolmasosan enemmistö.

Väliaikaisesti erotettuja eli eroamasta kieltäytyneitä ovat Malin Lamine Keita, Ecuadorin Agustin Arroyo, Sudanin Zein El Abdin Ahmed Abdel Gadir, Chilen Sergio Santander Fantini ja Kongon Jean-Claude Ganga.

Vapaaehtoisesti eronneet ovat Kenian Charles Mukora, Suomen Pirjo Häggman, Swazimaan David Sibandze ja Libyan Bashir Mohamed Attarabulsi.

Eettisen komitean selonteko sisälsi 10 uutta nimeä, mutta vain yhtä pidetään vakavasti epäiltynä.

Kolme jäsentä, Norsunluurannikon Louis Guirandou-N'Diaye, Etelä-Korean Kim Un-yong ja Venäjän Vitali Smirnov, ovat olleet lisätutkimusten kohteena.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat