Suora

  • Lumilautailun MC: Calgary, slopestyle
  • Painin EM, vapaapaini
  • Squashin SM
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Ruotsi, kisakooste
  • Painin EM, vapaapaini

Suomen kiekkonaisille taas MM-pronssia

urheilu

Naisten jääkiekkomaajoukkueen ykköstykiksi noussut puolustaja Kirsi Hänninen iski alkutahdit, kun Suomi voitti viidennen MM-pronssinsa sunnuntaina Espoossa.

Hännisen Naganon olympiakisoista tutuiksi tulleet raudanlujat lämärit upposivat kahdesti verkkoon Ruotsin kukistuessa 8-2 (2-1, 4-0, 2-1).

Hänninen rankaisi ylivoimapelissä kahdesti peräkkäin lempipaikaltaan siniviivalta, ja Ruotsin maalivahti Lotta Göthesson oli tyystin voimaton. Hänninen vei Suomen ratkaisevaan 3-1 -johtoon.

Sen jälkeen alkoikin suomalaispelaajien ilotulitus, sillä toisen erän päättyessä Suomi johti 6-1, ja ottelu oli sitä myöten selvä.

Suomi oli Ruotsia paljon parempi kaikilla pelin osa-alueilla. Yllättävästi tosin Ruotsi meni johtoon, kun Ann-Louise Edstrand pääsi suomalaisten välistä karkuun ja vetäisi kiekon ohi maalivahti Tuula Puputin.

Ruotsalaisten ilo ei kestänyt kuin kymmenen sekuntia, sillä Petra Vaarakallio tasoitti lähes suoraan aloituksen jälkeen.

Suomen vikkelät luistelijat Tiia Reima ja Sari Krooks pujottelivat tuon tuosta kookkaiden ja kankeasti luistelleiden ruotsalaisten ohi. Yhteen maaliin sai kumpainenkin silti tyytyä.

Reiman täysosuma jäi todella viime hetkeen, sillä hän avasi maajoukkuetilinsä tällä kaudella ottelun päätösmaalillaan 8-2.

Suomen ykkösketjun Karoliina Rantamäki syötti molemmat Hännisen maalit. Hän ehti myös pohjustaa kolmannenkin osuman, ennen kuin itse sai juhlia maalintekijänä 7-1 -tilanteessa.

Kirsi Hänninen uskoo parempaan

Naisten maajoukkueessa tällä kaudella eniten maaleja (11) yhdessä Rantamäen kanssa tehnyt Hänninen, 23, uskoo parempaan tulevaisuuteen.

- Kyllä se loppuottelupaikka vielä tulee. Kanada oli tällä kertaa tosi tiukoilla, Hänninen sanoi pelin jälkeen.

Neljännen arvokisamitalinsa saanutta Hännistä harmitti hävitty Kanada-peli siksikin, että siinä ottelussa hänellä oli tosi hyviä maalintekopaikkoja.

- Täytynee tuota iskulyöntiä näköjään alkaa harjoitella enemmän, Hänninen virnuili.

Erittäin hyvin omien sanojensa mukaan Jyväskylässä ja JyPissä viihtyvä Kirsi Hänninen totesi, että hän taitaa kesän jälkeen omistautua kokonaan jääkiekkoilulle. Hänethän tunnetaan myös erinomaisena pesäpalloilijana.

- Naisten jääkiekkoilusta ei kukaan oikeastaan tiennyt mitään ennen Naganon olympiakisoja. Nyt on arvostus noussut kaiken aikaa, ja täällä Espoossa oli mahtava yleisö ja kannustus meidän takanamme. Harmi vain, että saimme tyytyä pronssiin, Hänninen sanoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat