JYP tarrasi oljenkorteen

urheilu

Bluesilla oli mahdollisuus varmistaa jääkiekon SM-liigan pudotuspelipaikka torstaina Jyväskylässä. Kotijoukkue kuitenkin tarrasi kiinni pudotuspelipaikkaan 5-4 -voitollaan.

JYP aloitti pelin kahdella pikamaalilla. Tämän jälkeen tyytyväisyys iski ja Blues taisteli itsensä peliin mukaan ja kavensi ensimmäisen erän lopulla ja tuli rinnalle toisen erän kuudennen minuutin kohdalla.

JYP pääsi uudelleen johtoon Pasi Kankaan iskettyä maalin siirretyn rangaistuksen aikana. Nils Ekman kuittasi kotijohdon reilua minuuttia myöhemmin. Erän lopussa JYP ratkaisi ottelun Marko Virtasen kahdella maalilla. Aikaa osumien välissä ehti kulua 1.11.

Päätöserän puolivälissä Juha Ikonen kavensi ylivoimalla 4-5:een, mutta lähemmäs espoolaiset eivät enää päässeet.

Tiukka kilpa pudotuspelipaikoista

Kun liigaa on jäljellä pääsääntöisesti kaksi kierrosta kamppailu kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta on tiukka.

Tappara on nyt seitsemäntenä 47 pisteellään. Blues on 46 pisteellä kahdeksantena. JYP on yhdeksäntenä 46:lla ja Ässät seuraavana 44 pisteellä. JYP on pelannut ottelun muita enemmän.

Tappara kohtaa kahdella viimeisellä kierroksella lauantaina kotonaan TPS:n ja sunnuntaina vieraissa Bluesin. Espoolaiset vierailevat lauantaina Raumalla. JYP:n runkosarja päättyy kotiotteluun Lukkoa vastaan. Ässien tie vie lauantaina Lappeenrantaan ja sunnuntaina vastassa on kotona KalPa.

Jos joukkueet päätyvät tasapisteisiin, keskinäisen järjestyksen ratkaisee maaliero. Tällä hetkellä huonoimmassa tilanteessa on Tappara, jonka maaliero on -46. Bluesilla ja JYP:llä ero on molemmilla -35 ja Ässillä -34.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat