McRae nopein Portugalissa, Mäkinen viides

urheilu

Skotlannin Colin McRae hallitsi alusta loppuun saakka kauden neljättä MM-rallia Portugalin rallia. Fordilla ajava McRae ratkaisi rallin jo käytännössä maanantaina, jolloin hän repäisi 50 sekunnin eron uhkaajiinsa.

Päätöspäivänä kärjen sijoitukset eivät enää muuttuneet, mutta toiseksi ajanut Toyotan Carlos Sainz supisti McRaen tiistain jälkeisen 33 sekunnin johdon lopulta 12 sekunniksi. Kolmanneksi kaasutteli espanjalaisen tallitoveri Ranskan Didier Auriol, joka jäi Sainzista 16 sekuntia.

- Olen todella tyytyväinen. Kilpailu sujui täällä poikkeuksellisen hyvin, McRae hehkutti.

McRae joutui ajamaan tosissaan kisan loppuun asti. Hän toimi keskiviikon etapeilla "tienlakaisijana". Skotti puhdisti tiet irtosorasta ja hyödyn korjasivat takaatulijat.

- Minä vain yritin roikkua muiden vauhdissa ja toivoin parasta, McRae kertoi.

McRae nousi voittonsa ansiosta kahden pisteen päähän MM-taistelua johtavasta Tommi Mäkisestä, joka oli vasta viides. Mäkinen jäi Fordin englantilaiskuljettajasta Richard Burnsista yhdeksän sekuntia. McRaehin eroa jäi 1.04.

Mäkinen jäi maanantaina liikaa

Mäkisen toiveet haihtuivat maanantaina Mitsubishin voimansiirto-ongelmien takia. Tiistaina Mäkinen ajoi kärkeä kiinni, mutta päivän kahden viimeisen erikoiskokeen peruuttaminen teki puuppolalaisen urakasta mahdottoman.

- Tämä oli takkuinen kisa alusta lähtien. Meillä ei ole koskaan aiemmin ollut voimansiirron kanssa vastaavia ongelmia kuin nyt rallin ensimmäisenä päivänä. Se vei meiltä voiton eväät, mutta ei tarkoita, että Carisma olisi menettänyt asemansa tämän hetken parhaana autona, Mäkinen mietti.

Päätöspäivänä neljästä erikoiskokeesta Mäkinen ajoi pohjat kolmella.

- Tämän rallin viesti meille oli se, että meidän on entisestään lisättävä testejä ja jatkettava auton kehitystyötä, Mäkinen kertoi.

Muista suomalaisista Subarun Juha Kankkunen, Mitsubishin Marcus Grönholm sekä Seatin Harri Rovanperä keskeyttivät tiistaina.

Juha Kangas oli N-ryhmässä kolmas. Luokkavoittoon ajoi Portugalin Miguel Campos. Kangas jäi Camposista kahdeksan minuuttia.

Mäkinen johtaa MM-sarjaa

Mäkinen johtaa edelleen MM-sarjaa 22 pisteellään. Toiseksi noussut McRae hengittää kahden pisteen päässä. Auriol on kolmantena 17 pisteellä ja Sainz neljäntenä 16 pisteellä.

Kankkunen on viidentenä viidellä pisteellä. Harri Rovanperä on yhdellä pisteellä 12:ntena.

Seuraava MM-osakilpailu on Katalonian ralli, joka ajetaan Espanjan ascalttiteillä 19.-21. huhtikuuta.

- Minulle se on mieluinen kisa. Ajoin siellä aikanaan ensimmäisen voittoni asvaltilla ja olen luottavainen kisan suhteen. Siihen mennessä autoonkin on luvassa taas uutta tekniikkaa, Mäkinen sanoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat