Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Lahden vitkastelu ihmetyttää

urheilu

Helsinki 2006 -talviolympialaisten hakukomitean puheenjohtaja Martin Saarikangas ei usko, että Lahden hiihtokeskuksen kohentamispäätösten vitkastuminen haittaa ensi lauantaina Soulissa, kun Kansainvälinen olympiakomitea valitsee talvikisojen isännän.

- En usko, että tämä asia vaikuttaa äänestyksessä. En usko, että vuoden 2000 tapahtumilla on mitään vaikutusta, kun puhutaan vuoden 2006 kisoista, Saarikangas sanoi lauantaina.

- Me lähdemme siitä, että kilpailupaikat ovat meitä varten kunnossa vuonna 2005 esikisoissa. Meillä on seitsemän vuotta aikaa.

Vuoden 2001 MM-hiihtojen järjestelytoimikunta on ihmeissään Lahden kaupungin kyvystä kohentaa Salpausselän kilpailupaikat luvattuun kuntoon.

Lahti sai MM-kisat Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) kokouksessa kesällä 1996. Kaupunki sitoutui kohentamaan kilpailupaikat ensi talven esikisoihin mennessä. Muutostöille uhkaa tulla kiire, sillä kaupunki ei ole tehnyt asioista päätöstä.

FIS:n edustajat tulevat heinäkuun puolimaissa tarkastamaan tilanteen. Järjestelytoimikunnan pitää tuolloin esittää heille sitova aikataulu siitä, milloin sovitus uudistukset ovat valmiita.

- Olemme odottaneet kuukausikaupalla päätöksiä ja olleet pitkämielisiä. Mutta lahtelaiset panevat vain asioita pöydälle ja asiat siirtyvät kuukaudesta toiseen, Esko Aho kertoi lauantaina.

MM-kisat pois Lahdesta

MM-kisojen pääsihteerin Seppo Innasen mukaan on jopa mahdollista, että MM-kisat siirretään pois Lahdesta. Rovaniemi on jo valittu viralliseksi varaisännäksi. Kuopion Puijolle viimeistellään parhaillaan FIS:n vaatimukset täyttäviä hiihtolatuja. Kaikki muu Puijolla on valmiina vaikka MM-kilpailuja varten.

Lahden hiihtokeskukseen tarvitaan mm. siltoja hiihtolatujen yli, sprinttihiihtolatu pitää rakentaa ja pienemmän hyppyrimäen tuomaritorni pitää kunnostaa. Innasen mukaan lahtelaiset esittivät MM-kisojen hakemisen yhteydessä myös sen, että hyppyrimäkien toisellekin puolelle rakennetaan pysyvä katsomo.

FIS:n sääntöjen mukaan katsomoiden, kilpailupaikkojen ym. pitää olla samassa kunnossa esikisoissa kuin MM-kisoissakin. Esikisat ovat ensi maaliskuussa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat