Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu

Lahti hyväksyi kisarakentamisen

urheilu

Lahden kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina urheilukeskuksen peruskorjaussuunnitelmat. Asiasta nousi kohu, koska vuoden 2001 MM-hiihtojen järjestelytoimikunta väläytti kisojen siirtämistä Kuopioon tai Rovaniemelle, mikäli hiihtostadionin uudistuksia ei toteuteta.

- Nyt tehdyt päätökset tyydyttävät järjestäjiä. Edellytyksenä tietysti on, että ne menevät läpi myös viikon kuluttua kaupunginvaltuustossa. Päinvastaisessa tapauksessa aika ei enää välttämättä riitä Kansainvälisen hiihtoliiton asettamien ehtojen täyttämiseen, sanoo MM-hiihtojen pääsihteeri Seppo Innanen.

- Tilanne on yksinkertaisesti se, että Kansainvälisen hiihtoliiton sääntöjen mukaan suorituspaikkojen tulee jo esikisoissa olla samanlaiset kuin itse MM-hiihdoissa, kertoo Innanen.

FIS:n edustajat tulevat heinäkuun puolivälissä Lahteen. Silloin järjestäjien on raportoitava mahdollisista puutteista ja niiden korjaamisen aikataulusta.

"Tiukka talous taustalla"

Urheilukeskuksen saneerauspäätöksiä on jarruttanut kaupungin tiukka talous. Budjetin toteutuminen edellytti säästöjä myös urheilurakentamisessa.

Päätöksentekoa viivästytti lisäksi pohdinta uuden mäkikatsomon tarpeellisuudesta. Se aiotaan rakentaa nykyistä mäkikatsomoa vastapäätä olevaan rinteeseen, tarkoitukseen on varattu kolme miljoonaa markkaa.

Uusittu MM-ohjelma edellyttää sprinttihiihtoladun rakentamisen. Myös normaalimäen tuomaritorniin on tehtävä muutoksia, koska sieltä arvostellaan myös suurmäen kilpailu, jos tuuliverkkoa tarvitaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat