Helsingin olympiahakijoiden pääjoukko saapui Souliin

Helsingin olympiahankkeen pääjoukko saapui maanantaina Souliin hakukomitean puheenjohtajan Martin Saarikankaan johdolla. Tiistaiaamuna paikallista aikaa oli ohjelmassa Helsingin hakuesityksen "kuivaharjoitus".

Ryhmästä puuttuvat vielä mm. Helsingin ylipormestari Eva-Riitta Siitonen ja apulaiskaupunginjohtaja Antti Viinikka sekä EU-parlamentaarikko Marjo Matikainen-Kallström.

Urheilijoista ehtivät paikalle Susanna Rahkamo parinsa Petri Kokon kanssa. He ovat Helsingin hakemuksen lähettiläitä Souliin saapuvan kansanedustaja Lasse Virenin tapaan.

Helsinkiä edustavat kahden suurimman poliittisen ryhmän keulahahmot, urheilumiehet Harry Bogomoloff ja Arto Bryggare. Myös Lahden kaupunginjohtaja Kari Salmi saapui levollisena, sillä kaupunginhallitus päätti myöhemmin illalla jo hälyä aiheuttaneesta vuoden 2001 MM-rakennusbudjetista odotetulla tavalla.

Lillehammerin ja lähikuntien johtajat sekä Norjan ja Suomen olympiakomitean johto ja opetusministeriön ja paralympialaisten edustus on jo ehtinyt Souliin, johon kärkijoukko matkusti jo viime keskiviikkoiltana valmistelutöihin projektipäällikkö Jari Piiraisen johdolla. Etujoukkoon kuului myös Suomen ainoa KOK-jäsen Peter Tallberg.

Ratkaisut loppuviikosta

Ratkaisujen päivät alkavat perjantaina, kun kaikki kuusi vuoden 2006 talviolympialaisten hakijakaupunkia vuorollaan saavat tunnin aikaa esittäytyä järjestyksessä Klagenfurt, Zakopane, Helsinki (Suomen aikaa klo 5.30-6.30) sekä lounastauon jälkeen Sion, Poprad-Tatra ja Torino.

Lauantaiaamuna kuullaan arviointikomission selonteko, ja sen jälkeen valitaan 16-jäseninen raati nimeämään kuudesta hakijasta kaksi loppukilpailijaa.

Kun KOK:n yleiskokous on äänestänyt voittajan, puheenjohtaja Juan Antonio Samaranch julkistaa vuoden 2006 talvikisakaupungin lauantaiaamuna klo 8.30 Suomen aikaa.