Miika Hietanen jätti Joona Laukan kakkoseksi

urheilu

Miika Hietanen voitti Kangasalla mitellyn pyöräilyn aika-ajon suomenmestaruuskisan keskiviikkona. Kilpailua osanotollaan värittänyt Joona Laukka sai tyytyä syntymäpäiväkisassaan toiseen sijaan.

Turun Urheiluliiton Hietaselta taittui matkana ollut 46 kilometriä aikaan 59.44,2. Laukka jäi tästä vain 3,8 sekuntia. Kolmanneksi sijoittui niinikään kristiinankaupunkilaisessa IF Länkenissä ajava Laukan tallikaveri Jukka Heinikainen. Hänen eronsa kärkeen oli jo runsas minuutti.

Hietasen voitto oli miehelle jo kolmas yhtä monen vuoden aikana.

- Parhaani tein, mutta ei kisa kovin hyvin mennyt, kun olin kakkonen. Toisaalta ei selittelyillekään jää sijaa - paremmalleni hävisin, Laukka ylisti Hietasta.

Keski-Euroopan ammattilaiskisoja viime vuodet kiertänyt Laukka ajoi Suomessa kilpailumielessä viimeksi kolme vuotta sitten. Tavallisesti hän on keskittynyt tähän aikaan vuodesta Ranskan ympäriajoon.

- Sopimukseni olisi mahdollistanut ajamisen jonkin toisen tallin paidassa, mutta tuolloin minulla olisi pitänyt olla kasassa erittäin hyviä tuloksia. Tähän mennessä olen kuitenkin yltänyt vain keskivertotasolle, Laukka sanoi.

- Ihan mukavaa ajaa välillä Suomessakin. Säät vastasivat oikein mukavasti etelän vastaavia, Laukka naurahti kesäpäivästä Kangasalla.

Laukan tanskalainen talli on ilmoittanut lopettavansa toiminnan syksyllä. Suomalaispyöräilijällä onkin näin ollen haku päällä.

- Ensi kauden tallikuvioissani on oikeastaan ollut nyt ensimmäinen tunnustelukierros. Kun Ranskan ympäriajo päättyy, tiedän jo paljon enemmän ensi kaudesta, mies kertoi.

Näyttöjä suurtalleja varten Laukalle on mahdollista hankkia seuraavan kerran syyskauden kisoissa. Onneksi on niin, että eniten vaikuttaa se, kuinka kovaa pyörä kulkee, Laukka naurahti.

Tallineuvottelut ovat vielä varhaisessa vaiheessa, joten Laukka ei ole huolestunut vaikka ensi kauden paikasta olekaan vielä varmuutta.

- Tallipuolella on paljon liikehdintää - ajat ovat epävakaat, hän vihjaa.

- Henkisesti se rassaa, että en ole Ranskassa, mutta hyväksyn hankalat ajat sillä verukkeella, että kantti kasvaa koettelemuksista.

Sunnuntaina ajettavalta SM-maantieajolta Tampereella Joona Laukka odottaa sanojensa mukaan parempaa tulosta, mikä tarkoittaa luonnollisesti korkeinta pallia.

Kangasalan aika-ajon naisten kilpailussa parasta vauhtia piti Sanna Lehtimäki: 33.31,8. Sisko Tarja-Leena oli 46,8 sekuntia perässä. Kolmanneksi 26 km:n matkalla kiisi runsaan minuutin voittajasta jäänyt Sirpa Kouko.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat