Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini

Brasilia ja Chile välieriin

urheilu

Etelä-Amerikan jalkapallomestaruutta puolustava Brasilia jatkaa Copa America -turnausta välierissä. Brasilia kukisti puolivälierässään naapurinsa Argentiinan 2-1. Chilen 3-2-voittoa Kolumbiasta voidaan pitää jonkinmoisena yllätyksenä.

Argentiina täydensi ottelussa murheellista rangaistuspotkusaldoaan. Reilu viikko sitten Martin Palermo epäonnistui kolmesti rangaistuspotkussa yhden ottelun kuluessa, ja sunnuntaina tahtia jatkoi kapteeni Roberto Ayala.

Ayala tuhri rankkarin Brasilian maalivahdin Didan syliin, kun peliaikaa oli jäljellä 12 minuuttia ja Brasilia johti 2-1.

Brasilia kohtaa välieräottelussa keskiviikkona Meksikon.

Ronaldo varmisti Brasilian välieräpaikan 48. minuutin osumallaan. Se oli Ronaldolle jo neljäs maali Copa Americassa, mikä takaa hänelle johtopaikan turnauksen maalintekijätilastossa.

Rajuja taklauksia

Brasilian ja Argentiinan otteluissa vanhat kaunat nousevat aina pintaan. Brassit kuvaavat naapurejaan kovaa peliä pelaaviksi yllyttäjiksi. Argentiina sen sijaan on yksi harvoja joukkueita, joka ei häkelly keltapaitaisten taiturien kohtaamisesta.

Sunnuntaina molemmat joukkueet taklasivat rajusti ja syyllistyivät yhtä lailla näyttämötaiteen hienouksiin. Tuomarilla oli täysi iltapuhde erottaa todelliset taklaukset ja hienot teatterisyöksyt toisistaan.

Argentiina aloitti vahvasti ja meni johtoon jo 11. minuutilla. Juan Pablo Sorinin maali ei kuitenkaan riittänyt: Rivaldo tasoitti 33. minuutilla ja Ronaldo upotti voittomaalin heti toisen puoliajan alussa. Molemmat osumat olivat komeita yksilösuorituksia.

- Argentiinan voittaminen tuo uskomattoman onnen tunteen, Ronaldo iloitsi.

Zamorano ratkaisi pelin Chilelle

Chilen Ivan Zamorano kunnostautui ratkaisijana. Zamoranon 3-2-osuma ottelun 64. minuutilla sinetöi Chilen voiton Kolumbiasta. Chile taisteli ennen voittomaalia kahdesti tappiotilanteesta tasoihin. Molemmat tasoitusmaalit teki Pedro Reynes.

Kolumbia voitti alkulohkonsa puhtaalla pelillä, mutta sarja katkesi heti ensimmäisessä pudotuspelissä. Chile ei ole koskaan voittanut Etelä-Amerikan mestaruutta, joten pääsy välieriin on sille jo iso askel.

Välieriin Chile saa mukaan myös Marcelo Salasin, joka oli pelikiellossa kahdessa viime ottelussa. Salas tuo lisää vahvuutta hyökkäykseen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat