1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Suomalaisille kolmoisvoitto Uudessa-Seelannissa

Suomalaiset nappasivat kaikki kärkisijat Uuden-Seelannin MM-rallissa. Voiton vei Tommi Mäkinen reilun puolentoista minuutin erolla toiseksi sijoittuneeseen Juha Kankkuseen. Nuori kouvolalainen Toni Gardemeister oli kolmas vajaat kolme minuuttia Mäkiselle jääneenä.

Suomalaisten kolmoisvoitto ei ollut kilpailun päätöspäivänä enää vakavasti uhattuna, sillä neljäntenä lauantain jälkeen ollut Ruotsin Thomas Rådström ajoi ulos heti sunnuntain avauspätkällä ja keskeytti.

Neljänneksi noussut Ranskan Didier Auriol jäi Mäkisestä yli kuusi minuuttia. Espanjan Carlos Sainz kaasutteli kuudenneksi yli kahdeksan minuuttia Mäkisestä.

MM-sarjassa Mäkisellä on nyt koossa 46 pistettä. Auriol on 13 ja Sainz 16 pistettä perässä. Kankkunen nousi 24 pisteellään neljänneksi ohi skotti Colin McRaen.

Mäkinen enemmän kuin tyytyväinen

Mäkiselle voitto oli kauden kolmas ja uran 18:s. Koskaan aikaisemmin hän ei ole voittanut Uudessa-Seelannissa.

- Tämä on loistava tulos, todella hyvä. Aloitimme rallin vahvasti ja rakensimme tukevan johdon. Sen jälkeen ajaminen on ollut rennompaa.

- On mukavaa lähteä kotimaan kilpailuun tällaisen jälkeen, Mäkinen hehkutti.

- Tämä oli hyvä tulos. Uskoin alun perin, että pärjäisimme täällä. Sunnuntaina oli vain kyse kovan vauhdin ylläpitämisestä, mutta samalla tarkasta ajosta, jotta pääsemme varmasti kakkossijalla maaliin, Kankkunen iloitsi.

Gardemeister onnensa kukkuloilla

Toni Gardemeisterin vahva suoritus keräsi Uudessa-Seelannissa paljon huomiota. Mies ajoi ensimmäistä kertaa MM-rallia nelivetoisella tehdasautolla ja osui heti kultasuoneen kolmossijallaan.

- Olen niin onnellinen! Tämä on urani tärkeimpiä päiviä. En todellakaan odottanut näin kovaa tulosta. Yritin ennakkoasetelmissa vain päästä maaliin ja hankkia kokemusta. Erikoiskoe toisensa jälkeen tunsin oloni autossa aina vain paremmaksi. Hyvät ajat syntyivät kaiken huipuksi ilman riskinottoja, hän sanoi.