Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, joukkueiden loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 16.7.

Janne Ahosen kunto vakuuttava

urheilu

Mäkihyppääjä Janne Ahonen on tällä hetkellä vakuuttavassa kunnossa. Lahtelainen hyppäsi omille metrilukemilleen keskiviikkoiltana Kuopiossa kesän Grand Prix -kiertueen toisessa katsastuskilpailussa.

Ahonen venytti Puijon K120-mäestä 120 ja 126,5 metriä. Hän sai hypyistään 242,5 pistettä ja voitti 27,7 pisteellä Puijon Hiihtoseuran Ville Kanteen. Kuopiolainen hyppäsi 112 ja 119 metriä.

Kolmanneksi sijoittui Puijon Mika Laitinen, joka sai 209,7 pistettä 113,5 ja 115,5 metrin hypyistään.

Neljänneksi yltänyt Jyväskylän Hiihtoseuran Jani Soininen väläytteli osaamistaan, sillä toinen hyppy oli lupaavasti 117 metriä pitkä. Koska avauskierroksen hyppy oli vain 103,5-metrinen, ei pisteitä kertynyt kuin 195,4. Soininen hävisi Ahoselle peräti 47,1 pistettä.

- Pojat eivät vain onnistuneet tällä kertaa, ehkä seuraavissa kisoissa, totesi Ahonen kohteliaasti.

Kärkinelikko lähtee odotetusti kesän Grand Prix -sarjan Keski-Euroopan kiertueelle, joka alkaa 7. elokuuta Saksan Hinterzartenissa.

"Ahohonen ainoa kansainvälisen tason hyppääjä"

Päävalmentaja Mika Kojonkosken mielestä Ahonen on tällä hetkellä ainoa kansainvälisen tason hyppääjä maajoukkueessa. Päävalmentaja ei kuitenkaan ole huolissaan muiden maajoukkueleirityksessä olevien kunnosta.

- Ahosen takana tuleva kolmikko Kantee, Laitinen ja Soininen alkaa olla kyvykäs maailmancupissa kymmenen parhaan joukkoon. Soinisen toinen (117 m) oli jo sellainen hyppy, johon hän pystyy, Kojonkoski sanoi.

Muut Keski-Euroopan GP-kiertueella hyppäävät suomalaismäkikotkat ovat Jussi ja Matti Hautamäki, Risto Jussilainen ja Pekka Salminen. Jussi Hautamäki on nelikosta ainoa, joka ei yltänyt kymmenen parhaan joukkoon suurmäen katsastuksessa. Edellisenä iltana hän oli sentään kuudes.

- Jussi on joutunut valvomaan pari vuorokautta armeijan leirillä, eikä ollut parhaimmillaan, kertoi Kojonkoski.

Ounasvaaran Hiihtoseuran Hannu Alakunnas, 19, oli ainoa todellinen yllättäjä Puijon kahdessa katsastuskilpailussa. Normaalimäen kisassa hän oli kahdeksas ja keskiviikkona K120-mäessä yhdeksäs.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat