Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ensimmäinen syyte Salt Lake Cityssä

urheilu

Verolakien kiertäminen on ensimmäinen rikkomus, josta USA:n oikeuslaitos aikoo syyttää Salt Lake Cityn vuoden 2002 talviolympialaisten lahjusskandaalin osallisia.

Ensimmäinen syytetty on utahilainen liikemies David Simmons. USA:n oikeusministeriö kertoi tiistaina, että Simmons auttoi Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n jäsenen poikaa saamaan oleskeluluvan Yhdysvalloissa. Asiakirjoissa ei yksilöity kyseisen KOK:n jäsenen eikä hänen poikansa nimeä.

Pojan saamaan apuun kuului nimellinen työpaikka Simmonsin yrityksessä. Palkan maksoi olympialaisten hakukomitea, mutta maksajaa peiteltiin tekaistuilla kuiteilla.

Simmons on myöntänyt syyllisyytensä väärinkäytöksiin. Hänen tavoitteenaan oli varmistaa, että pojan isä äänestää Salt Lake Cityn puolesta olympialaisten valintaäänestyksessä.

Simmons on luvannut kaiken apunsa lahjusskandaalien tutkimuksille. USA:n oikeusministeriö aloitti Salt Lake Cityn olympialaisiin liittyvät selvitykset, kun kisajärjestäjiä alettiin syyttää lahjusten, opiskelustipendien, lääketieteellisen avun ja muiden huomionosoitusten antamisesta KOK:n jäsenille tai heidän sukulaisilleen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat