Suora

  • Sekaviesti, Pokljuka
  • Ampumahiihdon MC: Pokljuka, sekaviesti
  • Miesten joukkuemäki, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, joukkuemäki
  • Urheiluruutu
  • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste

Hyypiä valtaamassa paikkaa Liverpoolin avauskokoonpanoon

urheilu

Viikonloppuna nähtävien Englannin valioliigajoukkueiden avauskokoonpanoissa lienee ainakin yksi suomalainen. Näin uskoo loistavasti Liverpoolin harjoituskaudella onnistunut maajoukkuemies Sami Hyypiä.

- Olen pelannut kaikki tärkeimmät harjoituspelit kokonaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tulen olemaan avauskokoonpanon mies myös ensi viikonloppuna, Hyypiä kertoi Liverpoolista.

Suvantokautta viime kaudet elänyt Liverpool odottaa tulevalta kaudelta paljon. Manageri Gerard Houillier on pistänyt nimilistaa uusiksi kovalla kädellä, ja taisto avauspaikoista on kova.

Hyypiän ohella puolustuksen pelipaikoista kisaavat mm. norjalaiset Stig-Inge Björnebye, Frode Kippe, Björn Kvarme, kamerunilainen Rigobert Song sekä sveitsiläinen Stephan Henchoz.

Harjoituskaudella Hyypiä on ollut joukkueen avauksen toppari yhdessä Jamie Carragherin kanssa. Yhteispeli Carragherin kanssa sopisi myös tulevaisuudessa.

- Carragherin kanssa on erittäin helppo pelata, sillä hän ohjaa peliä todella hyvin. Esimerkiksi Rigobert Songin kanssa oli hieman hankaluuksia, hän ei juuri puhu kieltä, Hyypiä mietti.

Lisää maajoukkuemiehiä

Keskikentälle Liverpoolilla on heittää yhtä kansainvälistä joukkoa: britti Jamie Redknapp, tsekit Vladimir Smicer ja Patrik Berger, saksalainen Dietmar Hamann sekä norjalainen Öyvind Leonhardsen. Kaikki ovat maajoukkuemiehiä.

Kärkipelaajista Robbie Fowler on varma avaukseen, toiselle kärkipaikalle ovat ehdolla guinealainen tulokas Titi Camara sekä kokenut saksalainen Karlheinz Riedle. Joku edellämainituista tekee tilaa, kun joukkueen ykkösnyrkki Michael Owen tervehtyy reisivammastaan.

- Owen ei ole vielä ollut mukana yhdessäkään joukkueen harjoituksessa. Hän on vetänyt oman ohjelmansa mukaan, joten pari viikkoa toipumisessa saattaa vielä mennä, Hyypiä kertoi.

Otteluita on melkoisesti

Valioliigaa pelataan kiireisellä aikataululla ja kovalla pelitempolla. Hyypiä laski, että Liverpoolilla on kuukauden aikana seitsemän ottelua. Suomen maajoukkuekin haluaa osan luottotopparinsa panoksesta.

- Kiireitä on, mutta siksi töitä on tehty paljon, Hyypiä mietti.

- Maajoukkueella on edessään erittäin mielenkiintoiset ottelut Belgiaa vastaan ja sitten Saksaa vastaan kotikentällä. Maajoukkueessa on aina kunnia pelata, hän jatkoi.

Harjoituskausi on antanut Hyypiälle maistiaisia brittiläisestä pelitemposta. Viime lauantaina Liverpool pelasi 2-2-tasapelin valioliigasta pudonnutta Blackburnia vastaan.

- Heillä on edelleen mainio joukkue. Vasta tämä ottelu näytti oikeastaan sen pelirytmin, joka täällä on päällä. Ainakaan tämän pelin perusteella puheet brittifutiksen nopeudesta eivät ole liioiteltuja.

Tiistaina Liverpool hävisi vieraissa Manchester Citylle 2-1, vaikka hallitsikin ottelua ja etenkin sen ensimmäistä jaksoa. Toisella City sai hieman enemmän otetta ja onnistui tekemään kaksi osumaa.

Fanit ottaneet Hyypiän hienosti vastaan

Vaikka Liverpoolissa onkin ensi kaudella enemmän ulkomaalaispelaajia kuin Valioliigan muukalaislegioonaksi haukutulla Chelsealla, ovat lähes kaikki joukkueen kannattajat yhtä mieltä siitä, että kansalaisuudella ei ole niin väliä, kunhan pelaaja antaa kaikkensa Liverpoolin punavärin puolesta.

Liverpoolin fanisivulla Koptalkilla ovat joukkueen kannattajat harjoitusotteluiden jälkeen kehuneet Hyypiän hyviä otteita etenkin pääpalloissa ja ainakin fanit ovat yhtä mieltä siitä, että Sami Hyypiä on ehdoton valinta avauskokoonpanoon Liverpoolin ensi lauantain avausotteluun Sheffield Wednesdayta vastaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat