Suora

  • Uimahyppyjen MM, sekaparien 3 m:n synkrohyppyjen loppukilpailu

Ahonen toinen Hinterzartenissa

urheilu

Saksalainen Sven Hannawald vei voiton mäkihypyn kesä-GP-kiertueen ensimmäisessä osakilpailussa Hinterzartenissa Saksassa. Janne Ahonen liiteli kakkoseksi ja Itävallan Andreas Goldberger kolmanneksi.

Hannawald leijaili muilta karkuun jo ensimmäisellä kierroksella venyttämällä huiman mäkiennätyksen 109 metriä ja toinen, 103,5-metrinen hyppy varmisti kisan voiton pistein 273,0.

Lauantain joukkuekisassa vaisusti hypännyt Janne Ahonen oli sunnuntaina taas tutun varma. Lahtelainen hyppäsi 103,5- ja 103-metriset ja sijoittui toiseksi (265,5). Itävallan Andreas Goldberger oli kolmas, puolitoista pistettä Ahoselle hävinneenä.

Suomalaiset menestyivät kohtalaisen hyvin, sillä nuori Pekka Salminen oli yhdeksäs ja konkari Mika Laitinen kymmenes.

Pistesijoille pääsivät myös Jani Soininen (27:s) ja Risto Jussilainen (30:s). Salminen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen jopa kolmantena 103,5 metrin hypyllään, mutta putosi tuloslistalla päästyään toisellaan vain 96 metriä.

Päävalmentaja Mika Kojonkoski silmäili tyytyväisenä Hinterzartenin kisan tuloslistaa.

- Kolme suomalaista, kaksi saksalaista ja kaksi japanilaista. Kokonaisuutena pärjäsimme erittäin hyvin. Nyt ainakin tiedämme, että eteenpäin ollaan menossa, Kojonkoski kertoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat