Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.

Janne Ahonen neljäs kesämäessä

urheilu

Suomen mäkihyppyjoukkue näyttää olevan noususuunnassa. Kun Janne Ahonen piti viime talvena lähes yksinään yllä suomalaisten mainetta, kesäkiertueella myös muut ovat ehtineet ilahduttaa. Kiertueen toisessa kilpailussa Ranskan Courchevelissä Ahonen putosi niukasti palkintopallilta oltuaan neljäs. Jani Soininen oli kymmenes.

Kiertueen toisen kilpailun voitti Itävallan Andreas Widhölzl, joka oli ensimmäisessä kisassa Saksan Hinterzartenissa vasta 37:s. Japanin Masahiko Harada oli toinen ennen Itävallan Andreas Goldbergeriä ja Ahosta.

Kesäkiertueen johdossa on kahden kilpailun jälkeen Saksan Sven Hannawald 132 pisteellään.

Ensimmäisen kilpailun voittanut Hannawald oli Ranskassa kahdeksas. Ahonen on toisena 130 ja Goldberger kolmantena 120 pisteellään. Widhölzl nousi neljänneksi.

Widhölzl ponnisti vuoden 1992 olympialaisten suurmäessä 127,5 ja 125 metriä ja sai 255,5 pistettä. Ahonen sai 248,1 pistettä 121,5 ja 125,5 metrin hypyillä.

Mäkimaajoukkueen uusi päävalmentaja Mika Kojonkoski oli kisan antiin tyytyväisen oloinen.

- Tärkeintä on nyt se, että rakennamme joukkuetta. Ja joukkue on minusta jo selvästi vahvempi kuin viime vuonna. Nyt oli jo kuusi miestä kilpailussa, Kojonkoski mietti.

Lauantain kisa oli sekava. Koitos alkoi hullunkuriseen aikaan, sillä aurinko painui vuorten taakse iltapäivän ja kisan aikana ja vaikutti siihen, että tuuliolot olivat ikävät.

Suomalaisista Mika Laitisen ja Ville Kanteen tuloksiin vaikutti myös se, että he joutuivat toisella kierroksella hyppäämään kaksi kertaa, kun kierros pistettiin kesken poikki.

Laitinen oli hypännyt ennen keskeytystä oloihin nähden hyvän 116-metrisen ja Kanteekin oivan 111-metrisen, ja kumpikin oli menossa 20:n joukkoon. Uusinnassa Laitisen hyppy (108,5) meni plörinäksi lievän takatuulen takia.

Ahosen ja Soinisen jälkeen Ville Kantee puristi 21:nneksi, Mika Laitinen oli 25:s, Pekka Salminen oli 26:s ja Risto Jussilainen 30:s.

Kiertueen kolmas kilpailu on viikon kuluttua sunnuntaina Itävallan Stamsissa. Ennen Itävaltaan siirtymistä suomalaiset leireilevät kolmen päivän ajan Predazzossa Italiassa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat