Suora

  • Yleisurheilun GP-sarja, Lapinlahti
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n alkukilpailu

Ahonen toinen Hakubassa

urheilu

Janne Ahonen hyppäsi toiseksi mäkihypyn kesäkiertueen neljännessä osakilpailussa Japanin Hakubassa lauantaina. Ahosen hypyt kantoivat 120,5 ja 117,5 metriä. Lahtelainen keräsi hypyistään 234,4 pistettä.

Saksan Sven Hannawald oli ylivoimainen Hakuban hyppyrissä. Hänen 247,9 pistettään kertyivät 122 ja 123,5 metrin hypyistä.

Japanin Kazujoshi Funaki voitti tasaisen kamppailun kolmannesta sijasta. Hän jäi kuitenkin jo selvästi Ahosesta saalistettuaan 218,7 pistettä.

Muista suomalaisista Ville Kantee oli lauantaina 17:s, mutta Jussi Hautamäki (32:s) ja Mika Laitinen (33:s) pääsivät hyppäämään vain kerran. Jani Soininen ei osallistunut kilpailuun.

Ennen keskiviikkona Sapporossa hypättävää päätöskilpailua Hannawald johtaa GP-sarjaa 282 pisteellään. Ahonen on toinen myös kokonaispisteissä 27 pisteen päässä Hannawaldista.

- Kilpailu oli Jannelta kauden paras, päävalmentaja Mika Kojonkoski kiitteli.

- Joukkuetuloksemme oli surkea. Se pakottaa valmentajan tietenkin miettimään, mistä kaikki johtuu, Kojonkoski kommentoi.

Suomalaisten iskukyky heikkeni oleellisesti jo aamun verryttelyssä, kun Jani Soininen loukkasi nilkkansa lentopallopelissä. Vasen nilkka pyörähti ja nivelsiteet vaurioituivat, joten lauantain kisa jäi Soiniselta hyppäämättä.

- Jani pystyy kävelemään ja uskomme, ettei vamma ole kovin vakava. - Olemme ilmoittaneet hänet sunnuntaiseen joukkuekilpailuun. Jos aamu näyttää siltä, ettei Janista ole mäkeen, hän lähtee kotimaahan suomalaisen lääkärin hoiviin, Kojonkoski kertoi.

Kanteen vire kohentunut

Sunnuntain joukkuekilpailussa suomalaista hyppäävät Hautamäki, Kantee, Soininen ja Ahonen. Jos olympiavoittaja Soininen on yhä toipilaana, hänen tilalleen astuu Laitinen.

Kojonkosken mukaan Hautamäki hyppäsi harjoituksissa ja koekierroksella hyvin, mutta kilpailutilanteessa hyppy hajosi. Sama päti Hakubassa myös Laitiseen.

- Ilmeisesti pojilla oli sellainen fiilis, että nyt voisi pärjätä. Kun hyppy menee yliyrittämiseksi, hyppyyn tehdyt pienet tekniset muutokset eivät pysy kasassa.

Kantee on parantanut virettään kauden vanhetessa. Kolmessa viime kilpailussa hän on ollut jo pisteillä, mikä lupaa parempaa syksyn edetessä.

Yksi on kuitenkin yli muiden. Ahonen on viime vuoden tapaan maajoukkueessa omaa luokkaansa.

- Valmentajan kannalta se on murheellinen tappio, kun emme menesty joukkueena. Toisaalta kovin suureen masennukseen ei ole tarvetta, koska nyt meillä on viisi miestä GP-pisteiden 25 parhaan joukossa. Viime vuonna oli vain yksi, Kojonkoski laskeskeli.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat