Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Suomi neljäs joukkuemäessä

urheilu

Suomen joukkue sijoittui neljänneksi mäkihypyn kesäkiertueen toisessa joukkuekilpailussa sunnuntaina Hakubassa. Japani oli olympiahyppyrissä ylivoimainen. Itävalta sijoittui toiseksi ja Saksa kolmanneksi.

Kiertueen ensimmäisessä joukkuekilpailussa runsas kuukausi sitten Hinterzartenissa Saksassa Suomi oli myös neljäs. Kärkinelikkö koostui myös muuten samoista maajoukkueista kuin nyt, järjestys vain on muuttunut kuukaudessa. Saksa voitti Hinterzartenissa, Japani oli silloin toinen ja Itävalta kolmas.

Suomen joukkue Jussi Hautamäki, Ville Kantee, Mika Laitinen ja Janne Ahonen hävisi voittajalle yli 132 pistettä, ja kolmanneksi tulleelle Saksallekin yli 70 pistettä.

- Kaikki hyppäsimme huonosti. Tulos oli sen mukainen, Janne Ahonen tiivisti.

Ahonen oli suomalaisista selvästi paras. Hän keräsi ainoana suomalaisena yli 200 pistettä 117,5 ja 123,5 metrin hypyillä (238,3). Mika Laitinen kokosi 193,7, Jussi Hautamäki 171,8 ja Ville Kantee 164,1 pistettä.

Ahonen oli henkilökohtaisissa pisteissä kisan kuudes. Hänen edelleen ponnistivat Itävallan Wolfgang Loitzl (257,6), Saksan Sven Hannawald (255,9) ja Martin Schmitt (243,7) sekä Japanin Masahiko Harada (255,7) ja Kazujoshi Funaki (246,2).

Janne Ahosen osa joukkueessa näyttää korostuneen viime aikoina. Lahtelainen ei asiaa halua pohtia.

- Mietin omia asioitani, en murehdi muita, Ahonen sanoi.

Ahonen ei osallistunut kesäkiertueen Japanin-kilpailuihin vuosi sitten, eikä hän olisi halunnut lähteä pitkälle matkalle tänäkään vuonna.

- Kun käsky kävi, nyt ollaan täällä. Kotimaassa olisi ollut hyvää aikaa harjoitella, Ahonen mietti.

Ahosen joukkuetovereista Jani Soininen lähtee kotimatkalle jo maanantaina. Soinisen vasen nilkka on niin kipeä, ettei hän pystynyt hyppäämään sunnuntain kisassa. Olympiavoittaja Soininen, joka joukkueen matkoilla on Ahosen kämppätoveri, muljautti nilkkansa lentopallopelissä.

- Ei hyvältä näytä, Ahonen arvioi ystävänsä nilkkaa.

Kesäkiertue päättyy keskiviikkona Sapporon suurmäessä. Kiertueen voitosta kamppailevat Saksan Hannawald ja Ahonen. Hannawaldilla on neljän kilpailun jälkeen 282 ja Ahosella 255 pistettä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat