Naisten SM-koripallo alkaa turnauksella

urheilu

Koripallon naisten SM-sarjakausi alkaa viime vuosista tuttuun tyyliin turnausmuotoisella avauskierroksella. BC Nokian järjestämä turnaus pelataan lauantaina ja sunnuntaina Nokialla

Seitsemän peräkkäistä mestaruutta napannut Forssan Alku ja lahtelainen Sinfonia aloittavat mestaruussarjan kamppailut.

SM-sarjajoukkueet ovat värvänneet kesän aikana riveihinsä tukun huippuvahvistuksia, joilta on tilastojen ja meriittien valossa lupa odottaa paljon.

Euroopan kentillä menestynein pelaaja on Espoon Basket Teamin Aneta Kausaite, joka juhli Liettuan riveissä Euroopan mestaruutta vuonna 1997.

Kausaite on pelannut myös rapakon takana naisten NBA-sarjassa ja hänet on valittu vuoden pelaajaksi USA:n yliopistokoripallon kakkostasolla.

Amerikkalainen yliopistokoripallo on tuottanut naisten SM-sarjaan tukun muitakin vahvistuksia. Yksi tehokkaimmista on Peli-Karhujen Shea Mahoney, joka teki viimeisellä yliopistokaudellaan koreja Kentuckyssa 18,2 pisteen keskiarvolla.

Äänekosken Huimaa edustavat alkavalla kaudella Sylita Thomas Georgetownin yliopistosta ja peräti 203-senttinen kreikkalainen Vasso Beskakin. Hän loisti New Orleansin yliopistossa etenkin heittojen torjujana.

Viime kaudella vuoden ulkomaalaisvahvistukseksi valittu Kristen McCory jatkaa Tapiolan Hongassa. Hän hallitsi naisten SM-tilastoja 20,2 pisteen keskiarvollaan sekä 7,6 levypallolla ja 1,97 pallon riistolla ottelua kohden.

SM-runkosarjassa pelataan 18 kierrosta 18. joulukuuta mennessä. Kahdeksan parasta selviytyy SM-jatkosarjaan, jossa jatketaan runkosarjan pisteistä. Jatkosarjan neljä parasta jatkaa keväällä välierien kautta mitaliotteluissa.

Runkosarjan kaksi heikointa pelaa SM-karsintasarjan 1. divisioonan neljän parhaan kanssa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat