Sandell ehkä Sydneyn maratonille

urheilu

Annemari Sandell saattaa kilpailla ratamatkojen sijasta maratonilla Sydneyn olympialaisissa ensi vuonna. Kalantilainen ratkaisee päämatkansa kevään testimaratonin jälkeen.

- Kaavailemme huhtikuuksi maratonia, jonka sujuminen sinetöi Sydneyn ohjelman, Sandell kertoi omista ja taustajoukkojensa suunnitelmista.

Mikäli maraton nousee Sandellin päämatkaksi Sydneyssä, ratajuoksut olympialaisissa ovat poissa laskuista. Hän ei kuitenkaan jättäisi ratastartteja kokonaan kesän ohjelmasta.

Sandell on miettinyt maratonille siirtymistä pitkään. Ratajuoksuissa hän on kotimaassa omassa kastissaan, mutta kansainvälinen kärki on vielä kaukana karussa. Kulunut kausikin oli radalla pettymys, kun Sevillan päämatka kymppi päättyi keskeytykseen.

- Valintatilanne on mielenkiintoinen. Onneksi ratkaisu on omissa käsissä eikä mitenkään pakon sanelema, Sandell mietiskeli maratonia uuden harjoituskauden kynnyksellä.

Hän kilpaili viimeksi 9. lokakuuta SM-maastoissa. Lokakuuhun kuului myös voitokas Lidingö-juoksu Ruotsissa, minkä Sandell arvostaa korkealle.

Suomen toinen aikuisten arvomitali

Parhaimmat menestyksensä Sandell on noteerannut maastoista. Kuluneellakin kaudella hän voitti Suomen toisen yleisurheilun aikuisten sarjan arvokisamitalin juoksemalla MM-maastoissa pronssille. Se toinen mitali oli tietenkin Aki Parviaisen keihäskulta Sevillasta.

- Saatan juosta maastokisoja myös ensi vuoden alkupuolella, mutta tämän vuoden osalta kilpailut on jo kilpailtu, Sandell kertoi ja totesi jättävänsä joulukuun EM-maastot väliin.

Yleisurheilijoita leirille Australiaan

Sandell lähtee vajaan parinkymmenen suomalaisurheilijan tavoin tutustumaan Australian oloihin 21. marraskuuta. Yleisurheilijoiden lisäksi ryhmään kuuluu kaksi judokaa, eri lajien valmentajia ja olympiakomitean edustajia.

- Me pidämme leirimme Canberrassa. Tarkoituksena on olla siellä kolmisen viikkoa, Sandell, ryhmän ainoa kestävyysjuoksija, kertoi.

Tammikuussa 23 vuotta täyttävän Sandellin muu leiritys on vielä päättämättä. Vaihtoehtoja ovat ainakin Kenia, Marokko ja Yhdysvallat, jossa suomalaiset ovat viihtyneet Coloradossa Risto Ulmalan nykyisissä kotimaisemissa.

- Olisi hyvä päästä treenaamaan sellaiseen reilun 2.000 metrin korkeuteen. Vuoristoleiri osuu tammikuuhun tai helmikuuhun, Sandell arveli.

Hänen valmentajanaan jatkaa Lasse Mikkelsson. Loppusyksystä Sandell vihjaisi mahdollisista muutoksistakin, mutta katsoi parhaimmaksi säilyttää nykykuviot.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat