Suora

  • Mäkihypyn MC: Zakopane, joukkuemäki
  • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste

Ratsastajainliitto hyvässä vedossa juhlavuoteen

urheilu

Ratsastusväki luotasi 2000-luvun suunnitelmiaan sunnuntain syyskokouksessaan Helsingissä tyytyväisenä siitä, että laji on huippu-urheiluna vedossa.

Olympiakisoihin ovat menossa yhden mitalin ja yhden pistesijan tavoitteella kenttäratsastaja Piia Pantsu ja kouluratsastuksen neljän ratsukon joukkue.

Ensi vuonna 80 vuotta täyttävä Ratsastajainliitto on toiminnassaan ja taloudessaan vahvalla pohjalla. Se luo perusturvan toiminnalle.

Liiton toimintasuunnitelma ensi vuodelle on kunnianhimoinen. Olympiavuoden lisäksi teemoihin kuuluvat jäsenyyden juhlavuosi sekä hyvät tavat ja reilu peli. Liitto panostaa myös harrastepuolelle.

- Paikallistasolle kaipaamme lisää voimaa. Monella paikkakunnalla on vahva jalkapalloseura, vahva jääkiekkoseura, vahva pesäpalloseura ja sitten kuusi pientä ratsastusseuraa, puheenjohtaja Tom Gordin luetteli.

Liitto haluaa lanseerata paikalliset ns. ratsastusallianssit, joissa seudun kaikki ratsastusseurat ja -koulut sekä muut lajiyhteisöt toimivat järjestäytyneesti yhdessä, kun lähestyvät paikkakunnan päättäjiä.

Syyskokous myönsi liiton kultaisen ansiomerkin monin tavoin ansioituneelle ratsastajalle Hertta Uparille.

Hallituksesta olivat erovuorossa Matti Kuusi Tampereelta, Petri Meller Hyvinkäältä ja Leena Valtanen Kajaanista.

Heistä Kuusi ja Valtanen valittiin uudelleen kolmeksi vuodeksi, ja uutena jäsenenä valittiin Kari Haimi Ypäjältä. Kesken toimikautensa eroa pyytäneen Arja Uusinarkaus-Lahtisen tilalle valittiin yhdeksi vuodeksi Petri Meller.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat