Suora

  • Miesten pujottelun 2. lasku, Schladming
  • Alppihiihdon MC: Schladming, miesten pujottelun 2. lasku
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä AC Milan - Torino.
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälieräottelu AC Milan - Torino

Sami Hyypiä Vuoden pelaaja

urheilu

Suomen Palloliitto palkitsi lauantaina Eerikkilän Urheiluopistolla Suomen Vuoden Pelaajana 1999 Liverpoolin Sami Hyypiän, 26. Töissä Englannissa olleelle Hyypiälle valinta on uran ensimmäinen. Samalla katkesi Jari Litmasen pitkä putki.

- Tämä on minulle todella suuri arvonanto. Hienompaa palkintoa ei suomalainen jalkapalloilija voi saada. Riittää, kun katsoo niitä pelaajia, jotka ovat aiemmin tämän pokaalin saaneet, kertoi Hyypiä.

Sami Hyypiä on Voikkaan Pallo-Peikkojen kasvatti, joka siirtyi kasvattajaseurastaan KuMuun. KuMusta matka jatkui liigaan ja MyPaan.

MyPassa Hyypiä voitti kahdesti Suomen Cupin (1992, 1995) kunnes hän siirtyi Hollannin pääsarjan Willem II:n riveihin kauden 1995 jälkeen.

Willem II:n nousu Hollannin eliittiin alkoi käytännössä Hyypiän siirron myötä. Alemman keskitason seura ylsi 1998 Uefa Cupiin, ja seuraavana vuonna tilburgilaiset saavuttivat sensaatiomaisesti hopeamitalit ja paikan Mestareiden Liigaan. Valtaosan kaudesta Willem II:n kapteenina esiintyi suomalainen huipputoppari, Sami Hyypiä.

27 miljoonalla Liverpooliin

Kauden 1999 jälkeen Hyypiä oli valmis seuraavaan etappiinsa. Liverpool hankki hänet puolustukseensa suomalaisittain ennätyssummalla (n. 27 miljoonaa markkaa). Vaikka kaudesta on pelattu vasta alle puolet, on Hyypiä jo noussut Englannin kivikovan Valioliigaan eliittiin.

Paikka avauskokoonpanossa on jo itsestäänselvyys, valinta joukkueen kapteeniksi kahteen Valioliigan otteluun suuri saavutus ja valinta marraskuun parhaaksi pelaajaksi Valioliigassa jo suomalaista jalkapallohistoriaa.

- Kaikki on tapahtunut oikeastaan aika nopeasti. Urani on edennyt jatkuvasti pienin askelin. Sopimus Hollantiin oli jo aikoinaan hieno juttu ja siirtyminen Liverpooliin jo unelmien täyttymys. Ennen kauden alkua en olisi voinut kuvitellakaan, että pelaisin kaikissa otteluissa, olisin joukkueen kapteeni ja minut valittaisiin kuukauden pelaajaksi, vaikka uskoinkin, että pärjään myös Valioliigassa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat