Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Wachter vei Lienzin suurpujottelun

urheilu

Itävaltalainen alppihiihtäjä Anita Wachter voitti naisten maailmancupin suurpujottelukilpailun tiistaina kotimaassaan Lienzissä. 32-vuotiaan Wachterin voitto oli tämän maailmancup-uralla 19:s. Hän on nykyisen kiertueen vanhin ja kokenein osanottaja.

Wachter oli ensimmäisen laskun jälkeen neljäs, mutta nousi hienolla toisella suorituksellaan takaa voittoon. Loppuajaksi muodostui 2.22,33. Toiseksi ylsi kanadalainen Alison Forsyth, joka jäi paremmalleen 33 sekunnin sadasosaa. Forsythille suoritus oli uran paras - hän oli maailmancupin palkintokorokkeella ensimmäistä kertaa. Liechtensteinin Birgit Heeb oli kolmas ajalla 2.22,92.

Kilpailussa viidenneksi laski itävaltalainen Renate Götschl, joka nousi samalla kotiyleisön riemuksi johtoon maailmancup-pisteissä. Isolde Kostner sai luovuttaa cupin ykköstilan ainakin toistaiseksi, sillä italialainen oli tiistaina vasta 27:s.

Itävallalle olisi voinut tulla suurpujottelun perusteella vieläkin enemmän mainetta, mutta nuori Christiane Mitterwallner ei kyennyt upean ensimmäisen laskunsa menoon enää toisessa osiossa. Mitterwallner johti kilpailua puolivälissä, mutta hiipui lopulta seitsemänneksi.

Kokemus ratkaisi

Päivä oli joka tapauksessa Wachterin. Hän käytti kaiken kokemuksensa hyväkseen teknisellä radalla.

- Olen todella iloinen. Tunsin, että laskin todella hyvin, Wachter riemuitsi.

Wachter kertoi kärsineensä viime aikoina alppirinteissä näköongelmista, mutta sanoi, että nyt näkö tuntuu taas pelaavan. Naisten maailmancupin nestori ei ole lyönyt vielä lukkoon vetäytymispäätöstään.

- Nautin vieläkin niin valtavasti alppihiihdosta. Tuntuu, että tulen vanhemmaksi, mutta samalla on yhä vaikeampaa jäädä kotiin, Wachter selvitti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat