Suora

  • Lumilautailun MC: Seiser Alm, slopestyle
  • Miesten normaalimatka, Pokljuka
  • Rallin MM, Monte Carlo, kisaennakko
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, EK 1 - live
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Houllier joulukuun manageri Englannissa

urheilu

Liverpooliin ranskalaismanageri Gerard Houllier valittiin perjantaina joulukuun parhaaksi manageriksi Englannin valioliigassa. Houllier, 51, jatkoi näin osaltaan Liverpoolin hyvää menestystä syksyn palkintojenjaoissa. Joukkueen kapteeni Sami Hyypiä (kuvassa) vastaanotti marraskuun parhaan pelaajan palkinnon.

Valitsijat perustelivat Houllierin valintaa sillä, että Liverpool nappasi joulukuun otteluissaan 10 pistettä 12 mahdollisesta.

- Liverpool alkaa näyttää niitä otteita, jotka ovat tehneet seurasta Englannin kaikkien aikojen menestyksekkäimmän, Houllier sanoi valinnan jälkeen.

- Viime aikojen menestys on perustunut muutamien yksilöiden, kuten Michael Owen ja Titi Camara, taituruuteen, sekä siihen, että meillä on valioliigan kovin puolustus.

Liverpoolin puolustusta johtaa edelleen joukkueen kapteenina jatkava Sami Hyypiä.

- Gerardin valinta oli erittäin hieno juttu. Oikealle miehelle palkinto meni, Hyypiä arvioi perjantaina.

- Kävimme pelaajien kanssa onnittelemassa häntä, kun kuulimme valinnasta.

- Hän totesi vain, että "kiitos kuuluu teille". Houllier on ollut kaikin puolin mainio manageri ja valmentaja, suomalainen antoi tunnustusta luotsilleen.

Fowler edelleen sivussa

Liverpoolin seuraava ottelu on maanantaina, kun joukkue kohtaa Englannin cupin 4. kierroksen ottelussa Blackburnin kotonaan. Hyypiä povaa ottelusta kovaa, vaikka Blackburn vaikuttaakin nykyään 1. divisioonassa.

- Blackburn on paljon tämän hetken sijoitustaan parempi joukkue. Ottelusta ei tule mitenkään helppo meille, sillä Blackburnilla ei ole mitään hävittävää.

Murheita tuoreelle kuukauden managerille tuottaa se, että Englannin maajoukkuehyökkääjän Robbie Fowlerin nilkka kipeytyi uudestaan. Edessä on vähintään kuukauden pakkolepo.

- Ikävä juttu, sillä olisimme tarvinneet Fowleria tulevissa otteluissa. Myös Owenin pelaaminen maanantaina on vielä epävarmaa, mutta uskon, että hän pystyy palaamaan kentälle.

Varakapteeni Fowlerin uusi loukkaantuminen tarkoittaa sitä, että Hyypiä jatkaa Liverpoolin kapteenina ainakin seuraavan kuukauden. Joukkueen varsinainen kapteeni Jamie Redknapp on sivussa vielä pari kuukautta polvileikkauksen jäljiltä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat