EHL päättymässä, Suomi hakee MM-jääkiekkoa

Jääkiekon Euroopan liigan tulevaisuus on synkkä, koska Suomi, Ruotsi ja Venäjä ovat ilmoittaneet vetäytyvänsä EHL:stä. Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola valotti, että Suomella on hyvät mahdollisuudet saada järjestää vuoden 2004 MM-kisat.

Kummola osallistui viime viikolla kansainvälisen jääkiekkoliiton kokoukseen.

- Ei siellä tehty mitään päätöksiä, mutta minusta tuntuu, että Euroopan liigassa on kuljettu tien päähän.

- Venäjä, Ruotsi ja Suomi ovat ilmoittaneet, etteivät jatka enää liigassa. Sen sijaan Keski-Euroopan maat olisivat halukkaita jatkamaan.

- Turnausmuotoinen sarja voisi olla yksi vaihtoehto. Se voitaisiin pelata 2-3 viikonloppuna, Kummola heitti oman ehdotuksensa ilmoille.

2004 MM-kisat Suomelle?

Kalervo Kummola uskoo, että Suomi voisi saada vuoden 2004 MM-turnauksen isännyyden.

- Haemme jo MM-kisoja 2003, mutta joutunemme olemaan kohteliaita Tshekille, joka oli isäntä viimeksi 1992 ja me vasta 1997.

Kummola johtaa arviointikomissiota, johon kuuluu myös Suomen liiton varapuheenjohtaja Harry Bogomoloff.

- Kyllä me voimme joskus itsellekin esittää. Latvia ja Sveitsi ovat kiinnostuneita samoista kisoista.

Nuorten pelaajien kehitys huolettaa

Kiekkopäättäjien huolenaiheeksi on noussut nuorten taitopelaajien puute.

Ruotsissa pelatussa 20-vuotiaiden MM-turnauksessa pikkuleijonien riveistä ei löytynyt tarpeeksi taitavia hyökkääjäpelaajia.

Esille nousi ehdotus siitä, että kaksikymppisten maajoukkue voisi pelata sunnuntaisin I divisioonan kaikkien seurojen kanssa kertaalleen. Ottelut otettaisiin huomioon divaritaulukkoon.

SM-liigassa nuoret lupaukset pääsevät jäälle yleensä vain muutaman vaihdon ajaksi, ja silloinkin tarkoitus on pitää oma maaliverkko koskemattomana.