Suora

  • Suunnistuksen MM, viestit
  • Koripallomaaottelu Liettua - Venäjä
  • Suunnistuksen MM, viestit
  • Urheiluruutu
  • Hampaanjäljet

Ruutu AHL-liigan kuukauden tulokas

urheilu

Jarkko Ruutu valittiin jääkiekkoliiga AHL:n tammikuun tulokkaaksi. Suomalaishyökkääjä aloitti vuoden 2000 loistavasti: 13 ottelussa syntyi seitsemän maalia ja kahdeksan syöttöä.

- Pelit ovat kulkeneet mukavasti pitkän aikaa. Viimeisessä 14 ottelussa olen tehnyt 11+9 pistettä, Ruutu kertoi maali- ja syöttösumasta vain pari päivää ennen valintaa.

HIFK:ssa kolme viimeisintä kautta pelannut Ruutu on avittanut vahvalla panoksellaan Vancouver Canucksin farmiseuran nousuun. Syracuse Crunch on Empire-divisioonassa jo toisena.

- Ihan hyvin on mennyt. Täytyy olla tyytyväinen, Ruutu selvitti.

Ruutu on hyökkäyspään onnistumisen lisäksi puolustanut amerikkalaisjoukkueessa onnistuneesti. Tammikuussa hänen plus-miinus-tilastoonsa kirjattiin lukema +7. AHL:n tulokkaista Ruudulla on koko kauden vertailussa paras saldo: +15.

Canucksissa jo NHL-debyyttinsä tehnyt Ruutu on iskenyt AHL:ssä 16 maalia. Hän on tulokkaista kolmanneksi etevin viimeistelijä.

Kentucky Throughbladesin maalivahti Miikka Kiprusoff nimettiin suomalaisista ennen Ruutua tällä kaudella AHL:n kuukauden tulokkaaksi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat