Suora

  • Alppihiihdon MC: Beaver Creek, miesten suurpujottelun 1. lasku
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut 8.12.
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut
  • John Antell on oppinut nauttimaan jokaisesta hetkestä hevosten kanssa - sillä yhteinen matka voi yhtäkkiä päättyä
  • Urheiluruutu
  • Beaver Creek, miesten suurpujottelun 1. lasku
  • Alppihiihdon MC: Beaver Creek, miesten suurpujottelun 2. lasku
  • Beaver Creek, miesten suurpujottelun 2. lasku

Kauden kolmannet SM-hiihdot Keravalla

urheilu

Sprinttihiihto on viikonloppuna ensi kertaa SM-hiihtojen lajina. Naiset ja miehet ratkaisevat sprintin mestaruudet perjantaina Keravalla 975 metrin ladulla.

Miesten sprinttiin on ilmoittautunut 95 miestä, mutta naisten mitaleja ratkoo vain 26 hiihtäjää. Parhaimmat hiihtäjät starttaavat ladulle viidesti perjantaipäivän ja -illan aikana, sillä karsinnan lisäksi ohjelmassa on kaksi pudotuskisaa, välierät ja neljän hiihtäjän finaali.

Sprintin suosikit löytyvät hiihtoliiton uuden sprinttimaajoukkueen suojista, sillä varsinaisen maajoukkueen hiihtäjiä ei ole mukana Ari Palolahtea ja Riikka Sirviötä lukuun ottamatta. Myöskään sprintin nuorten maailmanmestaruuden voittanut Pirjo Manninen ei osallistu pikapyrähdykseen Keravalla.

Sprinttimaajoukkueeseen kuuluvat miehistä Marko Kinnunen, Keijo Kurttila, Palolahti ja Sami Saari sekä naisista Minna Apajalahti, Kati Iivanainen ja Salla Juntunen.

Keravan Keinukallion maastossa hiihdetään kauden kolmas SM-tapahtuma. Tätä ennen maastohiihdon SM-mitaleja on jaettu jo Jyväskylässä ja Joensuussa. Viikonlopun päähuomio kiinnittyy sprinttien sijasta takaa-ajokilpailuihin, joissa on mukana kotimainen parhaimmisto toipilaana olevaa Mika Myllylää lukuun ottamatta.

Tavanomaisesta poiketen takaa-ajo hiihdetään niin, että lauantaina aloitetaan vapaalla hiihtotavalla ja sunnuntaina jatketaan perinteisellä hiihtotavalla. Lauantain matkat ovat naisten 10 km ja miesten 15 km, sunnuntaina naisten 5 km ja miesten 10 km.

Keravan Keinukalliolla hiihdetään viiden kilometrin ladulla. Järjestäjät ovat pitkin talvea joutuneet urakoimaan lumitykkien parissa, sillä etelän lauhat säät ovat sulattaneet luonnonlumia hurjaa tahtia. Myös viikonlopuksi on luvassa lauhaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat