Isometsä voitti Kirvesniemen sauvoilla

urheilu

Jari Isometsä järjesti itselleen sunnuntaina jännitystä takaa-ajohiihdon SM-taisteluun. Jäniksenä ladulle startannut Isometsä koppasi ennen starttia käsiinsä Harri Kirvesniemen sauvat ja huomasi erheensä vasta lähtöviivalla. Isometsä meni kuitenkin menojaan ja kasvatti eroa tuplahopeaan yltäneeseen Sami Repoon. Kirvesniemi nousi kolmanneksi.

- Myöhästyin startista pari sekuntia, kun huutelin Harria sauvan vaihtoon. Siihen ei kuitenkaan ollut aikaa, Isometsä naureskeli.

Kirvesniemi on sen verran pitempi hiihtäjä kuin valmennettavansa Isometsä, että sauvapituuksissa on kahdeksan sentin ero. Isometsän mukaan hän huomaisi parin millinkin heiton vaikka silmät kiinni.

- Onneksi oli vesikeli, joten pitkät sauvat upposivat tavallista enemmän lumeen. Hiukan oli silti hankala hiihtää, Isometsä mietti ja naureskeli, mahtoiko Harri tehdä hänelle kiusaa.

Tosiasiassa sekaannuksen syy oli kokonaan hänen omansa. Isometsä otti vahingossa suksiensa vierestä Kirvesniemen varasauvat. Huoli "Hartsan" puolesta oli myös aiheeton, sillä Kirvesniemellä oli lähtöalueella verryttely- ja kilpailusauvat erikseen.

Ennakkokaavailut pitivät kutinsa

Sauvasekoilu toi hupaisan lisävärin takaa-ajokisaan, sillä muuten 10 kilometrin perinteinen osuus sujui ennakkokaavailujen mukaan. Kaksoismestariksi Keravalla hiihtänyt Isometsä meni menojaan ja kasvatti eroa tuplahopeaan yltäneeseen Sami Repoon.

Yli puolen minuutin takamatkalta pronssisijaan nähden startannut Kirvesniemi ohitti kolmantena lähteneen Teemu Kattilakosken jo ensimmäisellä vitosen lenkillä, ja mitalit oli jaettu.

- Viimeinen vitonen taisi olla meille kaikille sellaista hiihtelyä, Kirvesniemi tunnusti.

Repo kertoi pitäneensä kunnon vauhtia vielä seitsemään kilometriin asti, kunnes katsoi paremmaksi löysätä.

- Ihan hyvä saldo tämän talven SM-laduilta, Repo summasi kolmea henkilökohtaista ja yhtä viestimitaliaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat