Suora

  • StarCraft 2: IEM Katowice 2021
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pargas IF ja Rastikarhut Kevätyön ykköset

urheilu

Pargas IF ja porilainen Rastikarhut aloittivat suunnistuksen tämänvuotisen viestiliigan mainiosti ja ottivat voiton Kevätyön viestissä lauantaina Naantalissa.

Paraislaisten ykkössija miesten kuusiosuuksisessa kilpailussa ratkesi viimeisellä rastivälillä, kun Kenneth Cederberg valitsi nopeamman reitin ja jätti Angelniemen Ankkurin Jarmo Reimania kaksi sekuntia ja Paimion Rastin Janne Virtasta sekunnin enemmän.

Naisten neliosuuksisessa viestissä Rastikarhujen Anni Kulmala karkasi heti ankkuriosuuden alussa Paraisten Hanna Heiskaselta; ero maalissa oli puolisentoista minuuttia.

Helsingin Suunnistajien Mari Sane kukisti kymmenisen minuuttia myöhemmin käydyssä loppukiritaistelussa Rajamäen Kaisa Salmisen.

Cederberg kiri

Miesten viestin kolme ensimmäistä osuutta suunnistettiin yöllä. Paraisten Jarkko Laine tuli vaihtoon kärkijoukossa runsaan minuutin johtavasta Espoosta ja Paimion kakkosjoukkueesta. Toisella osuudella Mats Dahlen epäonnistui ja jäi kärkeen nousseista joensuulaisesta Kalevan Rastista ja Hiisirastista yli kahdeksan minuutin päähän.

Yösuunnistuksen taitaja Sören Nymalm nosti kolmannella osuudella joukkueen kolmanneksi 3,5 minuutin päähän Hiisirastista.

Päiväosuuksilla Jaakko Järvistö ja Samuli Salmenoja pitivät Paraisten hyvin kärkijoukossa niin, että Cederberg pääsi ankkuriosuudelle viidentenä 43 sekuntia johtavasta Paimiosta.

- Sain edellä lähteneet kiinni näkyviin kakkosella, mutta tein virheen ja jäin porukasta. Sitten kärki teki virheen ja sain sen kiinni. Yleisörastia ennen tein jälleen pienen koukun ja sen jälkeen olin kovilla. Muut koukkasivat taas ja pääsin porukkaan, Cederberg kertasi osuuden vaiheita.

Porilaiset kunnossa

Rastikarhut on viime vuosina sinnitellyt naisten terävimmän kärjen takana: hyviä sijoituksia on tullut, mutta suurviestin voitot ovat jääneet saamatta. Nyt projektina on voittaa Venlojen viesti vuonna 2003.

- Ei tässä vastaan panna, vaikka voitettaisiin jo tänä vuonna, joukkueessa kolmannen osuuden suunnistanut Sanna Heinonen kertoi.

Aloittaja Tiina Jukkola oli naisten ainoan yöosuuden toiseksi nopein; Espoon Sini Kemppainen selviytyi radasta 54 sekuntia vikkelämmin.

Toisella osuudella hiihtäjänä paremmin tunnettu Anu Kopra nosti joukkueen yli minuutin johtoon, vaikka menetti aikaa kolmosrastilla nelisen minuuttia. Parainen, Helsingin Suunnistajat ja Rajamäki vaihtoivat seuraavina.

Kolmannella osuudella Heinonen suunnisti varmasti - tarkoitus ei ollut ratkaistakaan tässä vaiheessa - joskin Paraisten Sari Koskinen sai kiinni ja oli vaihdossa 12 sekuntia aikaisemmin.

Ankkurina ollut, Raumalta siirtynyt Kulmala ei tehnyt virheitä ja viestiliigan avausvoitto meni Poriin.

Viestiliigan toinen osakilpailu käydään toukokuun alkupuolella Rajamäellä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat